Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Problémás a nyelvi és informatikai képzésekre való jelentkezés?

Az illetékes miniszteri biztos szerint mind Budapesten, mind vidéken jelen pillanatban is lehet jelentkezni a tavaly decemberben indult, uniós forrásból finanszírozott nyelvi és informatikai képzésekre - Deák Rita erről újságíróknak beszélt szerdán azzal kapcsolatban, hogy sajtóhírek szerint a kistelepülésen élők és a fővárosiak képzésen való részvétele is problémás.

images

images

A Népszava szerdán írt arról, hogy alig van esélye a kistelepülésen élőknek, hogy részt vegyenek a szinte ingyenes nyelvi és informatikai képzésekben. A lap szerint egyes vidéki felnőttképző cégeket érthetetlen okokból akadályoztak a tanfolyamszervezésben, illetve ott sem indultak el a képzések, ahol már meg volt a kellő számú jelentkező, a kétmilliós Budapestről pedig elvileg már senki sem próbálkozhat.

A miniszteri biztos ezeket az állításokat valótlannak tartotta, szerinte Budapesten is lehet jelentkezni, amit a piac tesz lehetővé.

Mint mondta, a pályázat olyan keretrendszert hozott létre, amelyben a képzőintézmények töltik fel az elektronikus rendszerre azt a képzési kínálatot, amelyet vidéken és a fővárosban élők is fel tudnak használni.

Hangsúlyozta: durván 400-450 olyan képzőintézmény van, amely témáját tekintve a programban érdekelt lehet, tehát nyelvi, illetve informatikai képzéseket kínál. Ezek közül 141-gyel van élő szerződés, vagyis ebből jön ki az a piaci kínálat, amelyet bárhol az országban fel tudtak használni az ott lakók.

Elmondta: a program 12,5 milliárd forintos összköltségvetéséből, 9 milliárd forint 100 ezer ember 90 ezer forintos képzési kerete, ami azt jelenti, hogy minden magánember, aki jelentkezik a programba, 90 ezer forintnyi kreditet kap, amiből különböző képzéseken vehet részt.
  • 2021.12.13Mentorált képzési forma – Jó a munkavállalónak, jó a munkáltatónak Ha egy kollégát megkérdezünk arról, hogy miből van egyre kevesebb, akkor nagy valószínűséggel az „idő” hangzik el válaszként. Részletek Jegyek
  • 2022.01.106 azonnal hasznosítható tipp a mentális állapot megerősítéséhez HR-esként sok mindent tudunk tenni annak érdekében, hogy a mentálhigiéné eszközeit bevetve fenntartsuk az egészséges lelkiállapotot. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
180 ezer szülőtől vár adatokat a NAV a februári adóvisszatérítéshez

Aki nem tölti ki a VISSZADO-nyilatkozatot, az csak jövőre, az szja bevallásában kérheti a családi adóvisszatérítést. Teljes cikk

Az országgyűlési képviselőknek nem lesz kötelező az oltás felvétele

Bencsik János szerint ha a többi munkavállaló számára is a munka feltételévé tehetik az oltás felvételét, akkor a képviselőknél is így kéne eljárni. Teljes cikk

150 ezer forinttal jutalmazza az oltást felvelő dolgozóit egy magyar cég

A jutalom azoknak is jár, akik jelenleg nem olthatóak, és március 15-ig felveszik a védőoltást. Teljes cikk