Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Problémás a nyelvi és informatikai képzésekre való jelentkezés?

Az illetékes miniszteri biztos szerint mind Budapesten, mind vidéken jelen pillanatban is lehet jelentkezni a tavaly decemberben indult, uniós forrásból finanszírozott nyelvi és informatikai képzésekre - Deák Rita erről újságíróknak beszélt szerdán azzal kapcsolatban, hogy sajtóhírek szerint a kistelepülésen élők és a fővárosiak képzésen való részvétele is problémás.

images

images

A Népszava szerdán írt arról, hogy alig van esélye a kistelepülésen élőknek, hogy részt vegyenek a szinte ingyenes nyelvi és informatikai képzésekben. A lap szerint egyes vidéki felnőttképző cégeket érthetetlen okokból akadályoztak a tanfolyamszervezésben, illetve ott sem indultak el a képzések, ahol már meg volt a kellő számú jelentkező, a kétmilliós Budapestről pedig elvileg már senki sem próbálkozhat.

A miniszteri biztos ezeket az állításokat valótlannak tartotta, szerinte Budapesten is lehet jelentkezni, amit a piac tesz lehetővé.

Mint mondta, a pályázat olyan keretrendszert hozott létre, amelyben a képzőintézmények töltik fel az elektronikus rendszerre azt a képzési kínálatot, amelyet vidéken és a fővárosban élők is fel tudnak használni.

Hangsúlyozta: durván 400-450 olyan képzőintézmény van, amely témáját tekintve a programban érdekelt lehet, tehát nyelvi, illetve informatikai képzéseket kínál. Ezek közül 141-gyel van élő szerződés, vagyis ebből jön ki az a piaci kínálat, amelyet bárhol az országban fel tudtak használni az ott lakók.

Elmondta: a program 12,5 milliárd forintos összköltségvetéséből, 9 milliárd forint 100 ezer ember 90 ezer forintos képzési kerete, ami azt jelenti, hogy minden magánember, aki jelentkezik a programba, 90 ezer forintnyi kreditet kap, amiből különböző képzéseken vehet részt.
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Válságkezelő alapjövedelmet vezet be az I. kerület

Százezer forintra egészíti ki a rászorulók jövedelmét a következő 3 hónapban a Budavári Önkormányzat. Segítséget kaphatnak többek között a... Teljes cikk

A bérköltségek részleges átvállalása is szerepel a gazdaságvédelmi akcióterv újabb etapjában

Rövidített munkaidő bevezetése esetén a kormány kész átvállalni a bérköltségek egy részét, emellett beruházás és hitelgarancia nyújtásával... Teljes cikk

Mától Magyarország teljes területén ingyenes a parkolás

Április 6-tól visszavonásig nem kell fizetni a parkolásért egyetlen településen sem. Teljes cikk