Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 3 éve

Rekordalacsony a munkanélküliség Németországban

Továbbra is rekordalacsony a munkanélküliségi ráta Németországban: februárban szezonális kiigazítással a januárival azonos szinten, 5,9 százalékon maradt a mutató a szövetségi munkaügyi hivatal (Bundesagentur für Arbeit) szerdán közzétett kimutatása szerint.

Az 1990-es német újraegyesítés óta nem volt ilyen alacsony a munkanélküliségi ráta Németországban. A februári adat nem okozott meglepetést, elemzők is a januárival megegyező, 5,9 százalékos munkanélküliségi rátát vártak februárra.

A munkanélküliek száma 14 ezerrel, 2,592 millióra csökkent. Ez valamivel több az elemzők által várt 10 ezres csökkenéshez képest, ráadásul immár az ötödik egymást követő hónapban mértek visszaesést.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter