Megjelent: 2 éve

Rengeteget kerestek a lengyel vendégmunkások az EU csatlakozásuk óta

Tavaly az EU országaiban dolgozó lengyelek átlagfizetése 7705 zloty (580 ezer forint) volt, ami 10 százalékkal több, mint 2016-ban és a legmagasabb mióta 2004-ben csatlakoztak az Unióhoz - írja a napi.hu.

A lengyel gazeta.pl szerint a főleg Ausztriában, Belgiumban, Hollandiában, Írországban, Németországban és Nagy-Britanniában dolgozó lengyelek 72 milliárd zlotyt kerestek - írják.

Mióta csatlakoztak az Európai Unióhoz közel 1384 milliárd zlotyra (a magyar GDP háromszorosa) tettek szert a lengyel vendégmunkások az EU országaiban. A legtöbbet Németországban keresték és keresik, tavaly például több mint 32,6 milliárd zlotyt, a második helyen Nagy-Britannia áll, a harmadik Írország, a negyedik Hollandia.

A külföldön munkát vállaló lengyeleket főleg házi ápolásban és házvezetésben, gyári munkában, logisztikában és a szállításban alkalmazzák.

napi.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter