Sikeres pályázatok humánerőforrás fejlesztésére"/>
Megjelent: 15 éve

Sikeres pályázatok humánerőforrás fejlesztésére

Sikeres pályázatok humánerőforrás fejlesztésére

Magyarország.hu
2004. szeptember 22., szerda
Több mint 100 sikeres pályázóval hamarosan megköti a szerződést a munkaügyi minisztérium humánerőforrás fejlesztésére. A szakminisztérium a következő években több mint 73 milliárd forintot fordíthat a munkanélküliség csökkentésére, az új munkahelyek létesítéséhez kapcsolódó képzésekre, a felnőttképzés támogatására.

Eddig 1 076 pályázat érkezett a Humánerőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázati kiírásaira, több mint 100 pályázóval hamarosan a szerződést is megkötik - közölte Burány Sándor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter. A vállalkozói készségek fejlesztését szolgáló képzések támogatására például csaknem 600 millió forintot fordítanak, 72 pályázó kezd hozzá munkavállalói továbbképzéséhez.

Három év, csaknem 191 milliárd forint

A felnőttképzés intézményrendszerének fejlesztésére szolgáló pályázaton eddig hét támogatásra érdemes munkát találtak, számukra több mint 300 millió forintos támogatást szavaztak meg - jegyezte meg a miniszter. Mint mondta: az Európa-terv keretében három év alatt csaknem 191 milliárd forint jut a foglalkoztatás, az oktatás, a képzés, valamint a szociális szolgáltatások és az egészségügy fejlesztésére. Az összeg európai uniós és nemzeti forrásokból tevődik össze.

A humánerőforrás-fejlesztési program célkitűzése, hogy javuljon a foglalkoztatási szint, a munkaerő versenyképessége, egyúttal pedig segítsék a hátrányos helyzetű rétegek társadalmi beilleszkedését. Burány Sándor hangsúlyozta: a szakminisztérium a következő években több mint 73 milliárd forintot fordíthat a munkanélküliség csökkentésére, az új munkahelyek létesítéséhez kapcsolódó képzésekre, a felnőttképzés támogatására. Ugyancsak kiemelten fontos a nők munkaerő-piaci részvételének támogatása, a család és a munka összehangolásának segítése, a hátrányos helyzetű emberek foglalkoztathatóságának javítása.

A cégeknek, intézményeknek, a civil szférának kiírt pályázatokon kívül a keretből központilag indított programokat is finanszíroznak - jegyezte meg a miniszter. Két központi programra már megkötötték a szerződést.

Állami foglalkoztatási szolgálat modernizációja

A Foglalkoztatási Hivatal több mint nyolcmilliárd forint értékben kap támogatást az állami foglalkoztatási szolgálat modernizációjához. Erre a célra 1,6 milliárd forintot már kifizettek részükre. A másik központi program keretében 3,5 milliárd forintot ítéltek oda a Sulinova kht.-nek. Ebből a pénzből többek között olyan szakembereket képeznek majd, akik részt vesznek a hátrányos helyzetű diákok oktatásában. Egyúttal az integrációs oktatással kapcsolatos programokat fejlesztenek ki - utalt rá a miniszter.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk

A Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint egyszeri és érdemi béremelésre van szükség

Kincses Gyula szerint a hálapénz intézményét társadalmilag is érzékelhető béremelés nélkül nem lehet felszámolni. Teljes cikk

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek