Surányi lemondott az MTelekom igazgatósági tagságáról "/>
Megjelent: 14 éve

Surányi lemondott az MTelekom igazgatósági tagságáról

Surányi György, a Magyar Telekom Igazgatóságának tagja a társaság soron következő rendkívüli közgyűlése időpontjának hatályával, azaz 2006. október 9-ével lemondott igazgatósági tagságáról – közölte a telekommunikációs cég.

Surányi György, a Banca Intesa Group, Italy közép-európai regionális igazgatója, kelet-európai bankjának elnöke lemondását azzal indokolta, hogy az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedtek munkakörével járó feladatai, valamint más, szakmai érdeklődési körébe tartozó, az ország szempontjából fontos munkára is felkérést kapott, vagyis tagja lett a Konvergencia Tanácsnak.

Rendkívüli tájékoztatás rendkívüli közgyűlésen

A távközlési cég október 9-ére hirdette meg rendkívüli közgyűlését, amelyen az igazgatóság tájékoztatást ad a részvényeseknek a társaság által korábban bejelentett - a Magyar Telekom leányvállalata által kötött két szerződés megkötése ügyében folyó - vizsgálat jelenlegi állásáról. és a kapcsolódó körülményeket megtárgyalva megállapította, hogy jelenleg még nincs abban a helyzetben, hogy jóváhagyja a 2005. évi éves beszámolót.

Az inkriminált szerződések és a le nem zárt vizsgálat az oka ugyanis annak, hogy a Magyar telekom mind a mai napig nem rendelkezik a 2005-ös évre vonatkozó aláírt mérlegbeszámolóval. Emiatt nem tudták még összehívni az éves rendes közgyűlést sem.

Két szerződést kifogásolnak

A Magyar Telekom még február végén jelentette be, hogy az auditor összesen két szerződést mintegy 700 millió forint értékben kifogásol, ezért nem írja alá a társaság tavalyi mérlegbeszámolóját.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete azóta már kétszer – májusban és júliusban – szabott ki 6 millió forintos bírságot a vállalatra és felszólította a cég igazgatóságát, hogy hívja össze a társaság közgyűlését, terjessze elő elfogadásra a – könyvvizsgáló által is jóváhagyott – 2005. évi konszolidált éves beszámolót, majd tegye azt közzé. Ehhez azonban meg kell hozni azokat az intézkedéseket, melyek a cégnél folyó belső vizsgálat megállapításain alapulnak.


  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Távozik a Fővárosi Állatkert főigazgatója

A Fővárosi Közgyűlés február 26-án dönt a megbízott főigazgató személyéről Teljes cikk

A Codecool marketingigazgatója a PROGmasters vezetője lett

Februártól társ-ügyvezetőként felel a junior szoftverfejlesztők és tesztelők képzésével foglalkozó PROGmasters irányításáért Bonyhádi... Teljes cikk

Lemondott az IBM vezérigazgatója

Ginni Rometty áprilisig még marad a vezérigazgatói székben, aztán az év végén nyugdíjba vonul. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek