Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Szabolcsban 21 ezer embert vonnak be a téli közmunkába

Az előzetes adatok szerint országosan körülbelül 200 ezer, ezen belül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében mintegy 21 ezer embert vonnak be a november elsején induló téli közfoglalkoztatási programba – mondta Vinnai Győző megyei kormánymegbízott szerdán Tiszabercelen.

images

images

A 2014. április 30-ig tartó programban résztvevő közfoglalkoztatottak egyik fele képzésben vesz részt, másik fele pedig tényleges munkát fog végezni - ismertette a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselői tisztségét is betöltő kormánymegbízott, miután tájékozódott a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Fetivizig) térségi ár- és belvízvédelmi védműveinek állapotáról.

A megyei programban is hasonló arányok lesznek, a közfoglalkoztatottak például az önkormányzatoknál és a vízügyi igazgatóságnál fognak dolgozni - tette hozzá Vinnai Győző.

Bodnár Gáspár, a Fetivizig igazgatója az MTI kérdésére elmondta, a téli közfoglalkoztatási program keretében 1700-an dolgoznak majd az igazgatóságnál, akik többek között a védművek állagmegóvásával kapcsolatos különböző feladatokat, a véderdők ápolását fogják elvégezni, valamint segítséget nyújtanak majd az időjárási helyzetből adódó munkákban is.

Az igazgató hozzátette: az igazgatóság területén lévő ár- és belvízi létesítmények felülvizsgálata befejeződött, a védművek állapota megfelelő, a rendszerben pedig jelenleg 2500 közfoglalkoztatott dolgozik.

A térségben lévő valamennyi szivattyútelep működőképes, a zsilipek megfelelően karbantartottak, a töltések és a belvízelvezető csatorna állapota megfelelő, ez a rendszer tehát - a védelmi szervezettel együtt - képes jelentős ár- és belvíz fogadására – ismertette Bodnár Gáspár.
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Így teremtene válságálló munkahelyeket az LMP

Az LMP egy zöld fejlesztési alap révén hozna létre válságálló munkahelyeket. Az autóipar és a szállodaépítés helyett a vízgazdálkodás, az... Teljes cikk

Szeptemberben stagnált a foglalkoztatás a GKI szerint

A részmunkaidőben foglalkoztatottak aránya 6-7 százalék volt. Teljes cikk

Agrárminiszter: újra vonzóvá kell tenni az agrárszakmákat!

Nagy István agrárminiszter az agrárszakképzés fontosságáról és a szakma jövőjéről beszélt Csongrádon. Teljes cikk