Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Szakmai egyesületet szerveznének az operaénekesek

A Magyar Állami Operaház magánénekeseinek jelentős része egy szakmai érdekvédelmi szervezet létrehozását vette fontolóra. Az Operaház vezetése esti közleményében csatlakozását ajánlja fel a magánénekesek kezdeményezéséhez.

Horváth Ádám, a Magyar Állami Operaház miniszteri biztosa az MTI-hez eljuttatott közleményében kijelenti, hogy az intézmény csatlakozni kíván magánénekes művészeinek kezdeményezéséhez, amely szakmai érdekvédelmi szervezet létrehozását vette fontolóra.

A miniszteri biztos elsőként a sajtón keresztül nyilvánítja ki, hogy Győriványi Ráth György mb. fő-zeneigazgatóval egyetértésben örömmel ajánlja fel az Operaház támogatását a szervezet törekvéseinek megvalósításához. A leendő egyesület célkitűzései összecsengenek a Magyar Állami Operaház vezetésének szándékaival és terveivel. Kidolgozott koncepciójukat és a jövő évad programját 2011. február 23-án tárják a sajtó nyilvánossága elé.

Mint az a hétfő délelőtti tanácskozáson elhangzott, a szervezetet Magyar Operaénekesek Egyesülete néven szeretnék megalakítani. Az elnevezés arra is utal, hogy a fővároson kívüli társulatoknál működő énekesek jelentkezését is várják.

A megbeszélésen a szervezet elnökének Rácz Istvánt, elnökhelyettesének Tokody Ilonát, titkárának Ambrus Ákost kérték föl.

A létrehozandó egyesület céljai közé tartozna az érdekvédelmen túl a magyar zenei élet, az operajátszás hagyományainak megőrzése és fejlesztése is. Támogatnák a pályakezdő fiatal tehetségeket, ugyanakkor lehetőségeikhez képest segítenék a munkanélküli és a nyugdíjas egyesületi tagokat is.

Az egyesület fellépne a művészek hivatalos és társadalmi megbecsüléséért, a szakmára vonatkozó jogszabályok megalkotásában segítséget nyújtana a jogalkotóknak és -alkalmazóknak egyaránt, de politikai erőktől független maradna.

A rangos művészekből álló jövendő szervezet szakmai tudását felhasználva részt kíván majd venni a magyar operakultúra terjesztésében, az operaénekesi hivatás meg- és elismertetésében. Őrizni kívánják az operatörténet értékeit, a régi nagy énekesek hírnevét, ennek érdekében kiállításokat is szerveznek, archívumot építenek.
  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
  • 2021.05.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.05.13 Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban Olyan vezetőknek és (kulcs) munkatársaknak, (HR) controllereknek, HR-eseknek, pénzügyi szakembereknek ajánljuk a képzést, akik a HR munka hatékonyságát, eredményét mérni, számolni, és ezt begyakorolni szeretnék. Ajánljuk továbbá mindazoknak, akik a munkaerő elemzésének, értékelésének vállalati standardizálását, és mérésének elvét és gyakorlatát megismerni szeretnék. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter