Megjelent: 10 éve

Számolja ki, mennyit fog keresni jövőre!

Jövőre a személyi jövedelemadó alsó sávhatára 5 millió forintra emelkedik, így a havi nettó kereset is nő. Ha tudni szeretné, az Ön fizetése hogyan alakul az adóváltozásokat követően, a HR Portal új, 2010-es bérkalkulátorával kiszámolhatja.

Jövő év január 1-jétől több adóváltozás lép életbe. A HR Portal ennek megfelelően elkészítette bérkalkulátorát, így mindenki kiszámolhatja a jövő évi módosításokat követően érvényes havi nettó keresetét. A számításhoz kattintson ide.

Jövőre a személyi jövedelemadó alsó sávhatára 5 millió forintra emelkedik. Az szja kulcsa 5 millió forintig 17 százalék, afelett pedig 32 százalék, 2011-től viszont 15 millió forintig 17 százalék, afelett pedig 32 százaléka lesz. A természetbeni juttatások közül a munkaadónak 25 százalék adót kell fizetnie a következők után: üdülési csekk, vagy a munkaadó üdülőjében kapott szolgáltatás után a minimálbérig, a meleg étkezési jegy után havi 18 ezer forintig, az iskolarendszerű képzés költségének átvállalt része után a minimálbér két és félszereséig, az iskolakezdési támogatás után pedig a minimálbér 30 százalékáig, további a helyi utazási bérlet után.

Ugyancsak 25 százalékos adó terheli majd az önkéntes nyugdíjpénztárba történt munkaadói befizetést a minimálbér feléig, az önkéntes egészségpénztárba pedig a minimálbér 30 százalékáig. Nem számít bevételnek az utazási bérlet és jegy térítése, továbbá a saját járművel történő munkába járás költségtérítése sem. Ez utóbbit azonban csak kilométerenként 9 forintig nem kell bevételnek tekinteni, és a magánszemély költséget sem számolhat el a kocsira.

Ha kíváncsi rá, az adóváltozások hogyan tükröződnek 2010-es nettó keresetében, számítsa ki a HR Portal bérkalkulátorával, amely a www.hrportal.hu oldalon érhető el.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter