Megjelent: 10 éve

Számolja ki, mennyit fog keresni jövőre!

Jövőre a személyi jövedelemadó alsó sávhatára 5 millió forintra emelkedik, így a havi nettó kereset is nő. Ha tudni szeretné, az Ön fizetése hogyan alakul az adóváltozásokat követően, a HR Portal új, 2010-es bérkalkulátorával kiszámolhatja.

images

Jövő év január 1-jétől több adóváltozás lép életbe. A HR Portal ennek megfelelően elkészítette bérkalkulátorát, így mindenki kiszámolhatja a jövő évi módosításokat követően érvényes havi nettó keresetét. A számításhoz kattintson ide.

Jövőre a személyi jövedelemadó alsó sávhatára 5 millió forintra emelkedik. Az szja kulcsa 5 millió forintig 17 százalék, afelett pedig 32 százalék, 2011-től viszont 15 millió forintig 17 százalék, afelett pedig 32 százaléka lesz. A természetbeni juttatások közül a munkaadónak 25 százalék adót kell fizetnie a következők után: üdülési csekk, vagy a munkaadó üdülőjében kapott szolgáltatás után a minimálbérig, a meleg étkezési jegy után havi 18 ezer forintig, az iskolarendszerű képzés költségének átvállalt része után a minimálbér két és félszereséig, az iskolakezdési támogatás után pedig a minimálbér 30 százalékáig, további a helyi utazási bérlet után.

Ugyancsak 25 százalékos adó terheli majd az önkéntes nyugdíjpénztárba történt munkaadói befizetést a minimálbér feléig, az önkéntes egészségpénztárba pedig a minimálbér 30 százalékáig. Nem számít bevételnek az utazási bérlet és jegy térítése, továbbá a saját járművel történő munkába járás költségtérítése sem. Ez utóbbit azonban csak kilométerenként 9 forintig nem kell bevételnek tekinteni, és a magánszemély költséget sem számolhat el a kocsira.

Ha kíváncsi rá, az adóváltozások hogyan tükröződnek 2010-es nettó keresetében, számítsa ki a HR Portal bérkalkulátorával, amely a www.hrportal.hu oldalon érhető el.
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter