Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Személyes pánikgombot kapnak a szobalányok New Yorkban

Fizetésemelést, a munkáltatók által fizetett, mindenre kiterjedő egészségügyi biztosítást, magasabb nyugdíjjárulékot és személyes pánikgombot kapnak a New York-i szállodák személyzetének tagjai - beleértve a szobalányokat - írta szerdán a The New York Times.

A hordozható biztonsági berendezésekkel a személyzet tagjai vészjelzéseket adhatnak le, ha a vendégszobákban vészhelyzetben találják magukat. Pánikgombot kapnak a szobalányok, a szobapincérek és a minibárokat feltöltő alkalmazottak is. A készülékek műszaki paraméterei szállodáról szállodára eltérnek majd egymástól, de valamennyi ugyanazt a célt szolgálja: a segélykérést.

Sem a munkáltatók, sem a szakszervezetek képviselői nem mondták ki nyíltan, hogy a biztonsági jelzőeszközök beszerzéséhez a Dominique Strauss-Kahn volt IMF-vezérigazgató körül kirobbant botrány vezetett. Mint emlékezetes, az egykor a francia elnökségre is esélyes politikust és pénzembert tavaly májusban azzal vádolta meg egy szobalány, Nafissatou Diallo, hogy a manhattani Sofitel egyik szobájában megpróbálta megerőszakolni és orális szexre kényszerítette. Strauss-Kahn ellen vádat emeltek, amelyet aztán ejtettek, mert komoly kétségek merültek fel a panaszos szavahihetőségével kapcsolatban.

Az incidenst követően azonban a Sofitel és egy másik manhattani szálloda, a Pierre bejelentette, hogy pánikgombokkal látja el a személyzetét. A mostani intézkedések, amelyek magukba foglalják a vészjelzők kiosztását is, összesen mintegy 30 ezer szállodai alkalmazottat érintenek.

A pánikgomb azonban a legolcsóbb új juttatás, amelyet a New York-i hotelek személyzete kap. Az alkalmazottak bérét hét év alatt összesen 29 százalékkal emelik meg, az egészségbiztosításukat minden területre kiterjesztik és a munkáltatók által befizetett nyugdíjjárulékot a bérek 9 százalékáról 10,5 százalékra emelik.

A megállapodás nem érinti a Blackstone Group által üzemeltetett Hilton szállodák mintegy 3-4 ezer főnyi személyzetét, akiknek ügyében külön megállapodást kell majd kötni.

  • 2021.06.14DEKRA Felnőttképzési konferencia A globális képzési piac meghatározó szereplőjeként fontos számunkra, hogy ügyfeleink képzéseinek tervezéséhez és megszervezéséhez a lehető legtöbb támogatást adhassuk. A 2021. január 1-től hatályos, az OKJ-t felváltó új képzési rendszerrel életbelépő új folyamatok minden munkáltatót érintenek, akik munkavállalóik részére képzéseket szerveznek. Hogy segítsük az eligazodást, illetve iránymutatást nyújthassunk az új képzési rendszerrel kapcsolatban, INGYENES webkonferenciát tartunk a témában. Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter