Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Sztrájk az IBM egyik kínai gyárában

Tulajdonosváltás miatt sztrájkolnak az IBM egyik dél-kínai gyáránál. A több mint ezer munkás azért sztrájkol, mert attól tartanak, csökken a jövedelmük a gyár eladása következtében.

Az IBM alacsony kategóriájú szerverek gyártásával foglalkozó üzemegysége 2,3 milliárd dollárért (513,6 milliárd forint) átkerül a Lenovo Group-hoz, ám a munkáltatók ajánlatát a dolgozók nem tartják méltányosnak.

A helyszínről ellentmondásos hírek érkeznek, míg az IBM illetékese azt nyilatkozta, hogy a tulajdonosváltással a jövedelmek hasonlóak maradnak az eddigiekhez, és a távozni vágyók is méltányos végkielégítést kapnak, addig más értesülések szerint a március 7-e előtt távozók 6 ezer jüant (220 ezer forint) kaphatnak, akik pedig maradnak, attól tartanak, hogy csökken a fizetésük.

Kínában nem ritkák a munkaügyi konfliktusokból eredő, helyenként erőszakba torkolló tiltakozások, amelyeknek egyik tipikus alkalma a cégek egyesüléséből fakadó átszervezések időszaka. Megfigyelők szerint a munkások egyre szervezettebbnek mutatkoznak, a megmozdulások száma és gyakorisága nő az országban.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter