Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Sztrájk helyett újra tárgyalnának a német mozdonyvezetők

A német mozdonyvezetők szakszervezete (GDL) - hétfői közlése szerint - kész a bértárgyalások újrakezdésére a német vasút vezetésével: a jövő hétfőn eldől, hogy lehetséges-e önálló bérmegállapodás a mozdonyvezetőkkel, amely nem vonatkozna más dolgozói csoportokra a német vasútnál. Az újabb sztrájkok ezzel egyelőre lekerültek a napirendről a GDL-nél.

Ugyanakkor a szakszervezet vezetője nem tudta méltatni a vasút legújabb ajánlatát, amely nem tartalmaz önálló bérmegállapodást a mozdonyvezetők számára, és annak 13 százalékos mértéket is "szemfényvesztésnek" minősítette.

A német sajtó szerint kétséges, hogy a német mozdonyvezetők szakszervezete egyezségre tud jutni a DB vasúttársaság új béremelési ajánlatáról.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ez kell a nagy-britanniai munkavállaláshoz 2021-től

Nagy-Britanniában meg akarják szüntetni a brit gazdaság függését az Európából érkező olcsó munkaerőtől. Teljes cikk

Mártírként említik a koronavírusban elhunyt egészségügyi dolgozókat Kínában

Eddig több mint háromezer egészségügyi dolgozó kapta el a koronavírust Kínában. Teljes cikk

Egyre súlyosabb a mozdonyvezetőhiány Németországban

Beteg-, és idősápolókat is előbb találnak Németországban, mint mozdonyvezetőket. Teljes cikk