román 
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Sztrájk miatt két órára leállt a bukaresti metró

Több mint 100 ezer ingázó nem jutott el időben munkahelyére kedd reggel a bukaresti metró alkalmazottainak kétórás figyelmeztető sztrájkja miatt.

Az alkalmazottak 40 százalékos béremelést követelnek, de a vezetés szerint erre az idei költségvetésben nincs fedezet. A román közlekedési miniszter 6 százalékos emelést ajánlott, az alkalmazottak elutasították az ajánlatot.

A tárgyalások az alkalmazottak és a vezetés között február 1-jén omlottak össze, a dolgozók már akkor bejelentették: sztrájkolni fognak követeléseik kikényszerítéséért.

A több mint 2 millió lakosú Bukarestben mintegy 700 ezren használják naponta a földalattit. Ez volt a 16. metrósztrájk 1989, a Ceausescu-rendszer megdöntése óta.

  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter