Megjelent: 12 éve

Tapasztalatcsere a munkaügyi konferencián

Öt uniós ország cserélte ki foglalkoztatás-politikai tapasztalatait Torinóban a hétvégén a "Rugalmas, de mégis minőségi" címmel rendezett szűk körű kerekasztal-beszélgetés során.

images

images

Magyarország, Franciaország, Németország és Szlovénia képviselőit látta vendégül Cesare Damiano olasz szakminiszter Torinóban, a szombaton záródott kétnapos nemzetközi munkaügyi konferencián.

Dr. Lamperth Mónika szakminiszter Magyarország részéről bemutatta a magyar munkaerőpiac sajátosságait, majd ismertette Magyarország foglalkoztatáspolitikai célkitűzéseit, valamint a 2008-ra tervezett konkrét intézkedéseket.

Álláspontja szerint Magyarországon az egyik legnagyobb kihívást a munkaerő-piaci aktivitás növelése jelenti. Törekedni kell a munkaerő-piaci kereslet és kínálat kifinomult összehangolására. A minisztérium prioritásnak tekinti a leghátrányosabb térségekben élők felzárkóztatását és a mobilitási hajlandóság növelését. A magyar kormány különös figyelmet fordít az idősek, a nők és a fiatalok foglalkoztatottsági szintjének emelésére.

A magyar tárcavezető előadásában kiemelte, hogy a célok megvalósítását számos munkaerő-piaci program segíti. Ilyenek például a Start programcsalád a munkaerő-piaci integráció segítésére, a Lépj egyet előre! program a piacképes szakképzettség megszerzéséhez, a "Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának támogatása" a rehabilitációs szolgáltatások körében.

A szakminiszter leszögezte, hogy az említett foglalkoztatáspolitikai intézkedések nyomán és az uniós fejlesztések hatására hosszú távon, 2015-ig a foglalkoztatás közel négy százalékos növekedése várható a versenyszférában.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Országos Vérellátó Szolgálat: Nem tiltjuk a szájmaszk használatát a dolgozóknak

Az Országos Vérellátó Szolgálat közleménye szerint nem tiltották dolgozóiknak a maszk használatát. Teljes cikk

NAV: Erre kell figyelnie annak, aki fizetés nélküli szabadságon van

Közleményt adott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a fizetés nélküli szabadságon lévő dolgozók számára. Teljes cikk

Így alkalmazkodnak a járvány okozta helyzethez a magyar vállalkozók

Van olyan gyár, ahol a leállás mellett döntöttek, a Pásztói piacon csak 65 éven aluliak árusíthatnak. Teljes cikk