Megjelent: 2 hónapja

Te is odavagy a fekete színért?

Aligha akad olyan szín, amelyhez annyi jelentést társítanának, mint a feketéhez. A fekete minden esetben a felsőbbrendűség, az elegancia, a visszafogottság színe, miközben ugyanez a szín a gyászt, a bánatot és a lemondást is hivatott szimbolizálni. Sőt, egyes országokban és hiedelemrendszerekben a gonosz, sötét erővel azonosítják ezt az igen sötét színt.

Te is odavagy a fekete színért?-

Ha az érzelmek szintjén próbáljuk megfogni a feketét, akkor a rejtélyes, független és erőt, méltóságot sugárzó jelzők jutnak az eszünkbe. Éppen ezért sokan rendkívül nagy előszeretettel alkalmazzák ezt a színt nem csupán a ruházkodás, hanem a lakberendezés terén is.

Fekete fal?

Ha azt mondja valaki, hogy fekete falat szeretne, akkor egészen biztosan elkerekedik az emberek szeme. Pedig ha a Wallmaxx Tapéta Webáruház fekete tapétacsodái közül kell választani, akkor alig akad olyan, aki ne tudna egy-két pazar darabot beletenni a virtuális kosarába.

Persze nem olyan hétköznapi és nem is olyan egyértelmű a fekete alapon arany vagy ezüst színű minta, hiszen bármelyik mellett is teszed le a voksodat, biztos lehetsz abban, hogy feltűnő és hivalkodó lesz.

Éppen ezért, ha a személyiségedtől távol áll, akkor inkább ne próbálkozz vele, illetve akkor sem nagyon érdemes, ha alapvetően melankólikus, depresszióra hajlamos személy vagy.

Ha viszont a fekete a mindened, és el sem tudod képzelni az otthonodat másként, akkor már csak az árnyalatot és a tapéta mintáját kell kiválasztanod. Találni fogsz bőven különféle változatokat: akad, amelyikről a természet mintái köszönnek vissza, máshol a tégla- vagy a betonhatás dominál, megint másokon a nonfiguratív elemek tündökölnek.

Nem illik mindehova!

Úgy, ahogy az ember személyisége is sok mindent meghatároz a lakberendezés terén, a ház vagy lakás adottságai is komoly hatással vannak a döntésre.

Ha példának okáért egy eleve nagyon sötét, szuterén vagy félszuterén ingatlanba szeretnél fekete tapétát, az nem biztos, hogy a legragyogóbb ötlet. Az eleve sötét otthonokon inkább világosítani kell, ellenkező esetben “agyonnyomják” majd a lakókat.

Hasonlóképp megfontolandó paraméter az ingatlan mérete: egy kis teret még kisebbnek mutat az optikai hatása miatt, míg egy nagyobb térben fenséges látványt nyújthat. Bár még ebben az esetben is érdemes fontolóra venni azt, hogy csak egy, legfeljebb két fal kapjon ilyen hangsúlyos borítást.

A kevesebb néha több!

Ugye, neked is megvan gondolatban a kis fekete? A ruha, ami minden nő ruhatárában helyet kell, hogy kapjon. Ott is a kevesebb néha több elve működik, hiszen általában ezek a ruhák igazából semmi extrák, ám ez a nemes egyszerűség az, ami közben megadja ezeknek a ruhadaraboknak azt a fenséges eleganciát, amiről a kis fekete amúgy el is híresült.

Nos, ugyanezt az elvet kövesd az otthonodban is akkor, amikor az AS Creation Black is Beautiful kollekciójából válogatsz!

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Íme a kormány terve a 300 ezer főnyi munkaerőpiaci tartalék mozgosítására

A munkaerőpiaci tartalékon belül nagyságrendileg 40 ezer fő rövidtávon elhelyezhető álláskereső - szögezte le Czomba Sándor. A Nemzetgazdasági... Teljes cikk

130 milliárd forintnyi 0 százalékos hitelt kapnak a kkv-k

A GINOP Plusz program I. prioritásán keresztül a kormány a következő időszakban összesen 450 milliárd forintot biztosít a vállalkozások... Teljes cikk

Még egy hónapig kérhető az szja-bevallási tervezetek postázása

Még egy hónapig, március 18-áig lehet kérni az szja-bevallási tervezet postázását az adóazonosító jel és születési dátum megadásával... Teljes cikk