Több mint hetven cég kínál állást a miskolci börzén"/>
Megjelent: 13 éve

Több mint hetven cég kínál állást a miskolci börzén

Tizenharmadik alkalommal nyitotta meg kapuit szerdán a Miskolci Egyetemi Állásbörze. Az egynapos rendezvényen idén több mint nyolcvan kiállító vesz részt, ebből hetvenegy cég konkrét ajánlatokkal érkezett.

Az állásbörze alkalmat nyújt a cégek bemutatkozására, állásajánlataik megismertetésére, és lehetőséget teremt arra, hogy az egyetemi hallgatók, fiatal szakemberek közvetlenül ismerjék meg a munkaerőpiac kínálatait. "A rendezvényen való részvétel a friss diplomásoknak, az alsóbb éveseknek és a tapasztalt szakembereknek egyaránt ajánlott" - mondta Hugli Emese, a rendezvény egyik főszervezője.

A Miskolci Egyetemi Állásbörzén idén több mint nyolcvan kiállító vesz részt, közülük hetvenegy társaság konkrét ajánlatokkal érkezett, hét szervezet - köztük a CCUSA és az IAESTE - külföldi ösztöndíjakat és munkalehetőséget kínál. A börzén multinacionális vállalatok, személyzeti tanácsadó irodák, kisebb cégek egyaránt képviseltetik magukat - ismertette a részleteket.

A kiállítók nemcsak a friss diplomásokat várják a rendezvényre. A tapasztalt szakemberek is munkára találhatnak a börzén, az alsóbb évesek pedig gyakorlati helyre lelhetnek. A cégek főleg műszaki, minőségfejlesztési, logisztikai, termelési, pénzügyi, számviteli, illetve kontrolling területre keresnek munkaerőt. Kiemelkedő azoknak a cégeknek a száma is, amelyek értékesítési, illetve kereskedelmi területen kínálnak különféle pozíciókat. Mint mondta, a legtöbb ajánlat

hirdetés
mérnököknek, közgazdászoknak és informatikusoknak szól, ugyanakkor más képesítéssel is érdemes kilátogatni az eseményre.

Az idei börzén részt vevő cégek a felhasználói szintű számítástechnikai ismereteket, illetve a szakmai tárgyak alapos ismeretét tartják fontosnak. Több cég elvárásai között szerepel a mobilitás, illetve a szakmai tapasztalat (2-3 év).

A legszükségesebb képességek, készségek között még mindig a csapatmunka, az önállóság, valamint a kiváló kommunikációs készség, a kreativitás és rugalmasság szerepelnek. A nyelvtudás minden cégnél elengedhetetlen, ezek közül is az angol nyelv a leginkább preferált, de a német és az olasz, illetve a francia nyelvtudás is előnyt jelent - fűzte hozzá.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Megkéseltek egy tanárt egy győri iskolában

Az 51 éves tanárnőt kórházba szállították, a 17 éves elkövetőt elfogták. Teljes cikk

Meghirdették az idei Magyar innovációs nagydíj pályázatot

Azokat a vállalkozásokat keresik, amelyek bemutatható, tényleges innovációs tevékenységet végeznek. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek