Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Többen dolgoznak az Egyesült Államokban

252 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban, decemberben. Már 11 hónapja töretlen a növekedés az amerikai munkaerőpiacon.

images

images

Elemzők ennél kisebb mértékű, 240 ezres növekedést vártak a novemberi 353 ezres emelkedés után. December már a tizenegyedik egymást követő hónap volt, amikor havi szinten több mint 200 ezerrel növekedett a munkavállalók száma. Utoljára 1994-ben volt ilyen hosszantartó, egybefüggő periódus, amikor ennyit javult a munkaerőpiac helyzete.

Tavaly az amerikai gazdaságban 2,95 millió új munkahely jött létre: ez a legnagyobb érték az 1999-ben mért 3,2 millió után. Gyakorlatilag minden szektorban bővült a foglalkoztatás, de különösen az építőiparban.

A gazdasági növekedés egyik szokatlan, furcsa jelenségeként azonban az átlagos órabérek növekedése elmaradt: decemberben éves összehasonlításban mindössze 1,7 százalékkal emelkedtek, az előző hónaphoz viszonyítva pedig 0,2 százalékkal csökkentek.

A munkanélküliségi ráta 5,6 százalékra csökkent a novemberi 5,8 százalékról, ami szintén kedvezőbb az elemzők által várt 5,7 százaléknál. A munkaképes korú lakosság 62,7 százalékának volt állása, vagy keresett munkát decemberben, 0,2 százalékponttal voltak kevesebben mint novemberben.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter