Tömeges munkanélküliség vár a leépített közalkalmazottakra "/>
Megjelent: 15 éve

Tömeges munkanélküliség vár a leépített közalkalmazottakra

A kormány 2005-re tervezett leépítése nyomán elvileg akár 40 ezer dolgozótól is megválhat a közszolgálati szektor. Az elbocsátottak 6-7 hónapig is munka nélkül maradhatnak, elhelyezkedésüket pedig az előítéletek is nehezítik, számol be a Napi Gazdaság.

A kormány a jövőre végrehajtandó leépítéseket új alapon próbálja megvalósítani: lehetséges, hogy a tárcáknak külön-külön kell majd végrehajtani az elbocsátásokat, így a korábban kialkudott korlátok érvényüket veszthetik.

A kirúgott közszolgák nehezen találnak munkát, a munkakeresés általábanEU-pályázatok

Profitáljon cége az uniós csatlakozásból! Új olda-lunk segít eligazodni a pályázatok között, az Erste Bank szakértői pedig válaszolnak fel-merülő kérdéseire.

Tekintse meg új rovatunkat!
6-7 hónapig tart, de a tavaly elbocsátott 7000 ember közül 1700 ennyi idő alatt sem talált állást. A 2005-ös karcsúsításra a kabinet bruttó 40 milliárd forintot különített el, így - 5 havi végkielégítéssel számolva - elvileg akár 40 ezer főtől is megválhat a szektor.

Az elhelyezkedés minimális feltétele a nyelvtudás és az informatikai ismeretek, azonbab a sikerre még ez sem garancia. Ugyanazzal a végzettséggel ugyanis a magánszférában kevesebbet keresnének, ráadásul kialakult róluk egy előítélet, miszerint a magánszektorban dolgozóknál lassabban és kevésbé hatékonyan végzik a munkájukat.

A minisztériumok ezidáig létszámcsökkentés helyett "csupán" költségcsökkentésről kaptak értesítést, számol be a Napi Gazdaság.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk

A Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint egyszeri és érdemi béremelésre van szükség

Kincses Gyula szerint a hálapénz intézményét társadalmilag is érzékelhető béremelés nélkül nem lehet felszámolni. Teljes cikk

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek