Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Tovább csökkent a regisztrált álláskeresők száma Zala megyében

A közfoglalkoztatás bővüléséből adódóan tovább csökkent a regisztrált álláskeresők száma Zala megyében, a pályakezdők közül viszont a nyári hónapokban többen kerestek munkát, mint az elmúlt időszakban - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.

Július végén 15 076 álláskeresőt regisztráltak a kirendeltségeken, 31 fővel kevesebbet, mint egy hónappal korábban.

A nyilvántartott álláskeresőkön belül - az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan - emelkedett a pályakezdők száma; a regisztrált munkanélküliek több mint 11 százaléka volt pályakezdő fiatal. Az elmúlt 2 hónapban Zala megyében összesen mintegy 400 újonnan végzett pályakezdő regisztráltatta magát a munkaügyi szervezetnél. (A korábbi években egy hónap alatt átlagosan 200-250 fővel nőtt júliusban a pályakezdők száma.)

Az év hetedik hónapjában - a júniusival megegyező - 11,4 százalék volt a munkanélküli ráta Zalában.

A hónap során a munkáltatók mintegy 1400 - ebből 600 feletti támogatott - új álláshelyet jelentettek be. A legnagyobb számban segéd- és alkalmi munkásnak ajánlottak munkát, de kisebb számban tehergépkocsi-vezetők, bolti eladók, forgácsolók, szakácsok és lakatosok számára is volt elhelyezkedési lehetőség.

Az év hetedik hónapjában több mint 1800-an kerültek a nyilvántartásba, közülük 325 álláskereső első alkalommal szerepelt a nyilvántartásban. Az 1500 ismételten álláskeresővé váló ember több mint fele egy éven belül vált újra munkanélkülivé, de ötödüknél már 4 évnél is hosszabb idő eltelt a regisztrációból való kikerülésük óta.

A regisztrációból kikerülő álláskeresők közül 400-an tudtak támogatott foglalkoztatás kertében elhelyezkedni, 800-an pedig az elsődleges munkaerő-piacon találtak munkát.

Az év első 7 hónapjában összességében közel 10 600 álláskereső helyezkedett el Zala megyében, közülük mintegy 5200-an támogatott munkakörben.
  • 2022.07.25Üzleti metaverzum: Vezetéstechnikai szimuláció a Training360-tól A 3 napos Business Game lényege, hogy csapatmunkában kell egy több helyszínen hajókat gyártó vállalatot irányítani. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook