Megjelent: 8 éve

Tovább növekszik az EY Magyarországon - új partner és igazgatók a cégnél

Tovább növekszik az EY, korábbi nevén az Ernst & Young Magyarországon, a nemzetközi tanácsadó céghez mintegy 70 munkatárs csatlakozott az elmúlt pénzügyi évben. A növekedés részeként júliustól új partnerrel és két új igazgatóval folytatja munkáját a vállalat Budapesten.

"Fő küldetésünk, hogy egy olyan jobban működő világot építsünk, ahol a cégek fenntartható módon növekednek, hozzájárulnak a helyi közösségek fejlődéséhez, valamint bővül a foglalkoztatottság és a fogyasztás. Stratégiánk sikerét az is jelzi, hogy az EY Magyarországon és nemzetközi szinten is növekszik. Az új pénzügyi évben több mint 500 új partnert neveztek ki globálisan, az új női cégtársak aránya minden korábbinál magasabb. Nagy öröm számomra, hogy Magyarország is illeszkedik ebbe a sorba egy új női partnerrel. Külön érdekesség, hogy igazgatóink köre is két női vezetővel bővült" - mondta Havas István, az EY vezérigazgatója.

Sevim Demirbilek az EY új adópartnere

2013. július 1-jétől Sevim Demirbilek az EY Adótanácsadási Üzletágának partnereként folytatja munkáját. A humántőkéhez kapcsolódó adózási kérdésekkel foglalkozó szakértő 2006 óta az EY munkatársa. Szakterületei közé tartozik a külföldi munkavállalók adózásával, valamint a nemzetközi társadalombiztosítással összefüggő kérdések. Sevim Demirbilek karrierje során jelentős adótanácsadási tapasztalatot szerzett az Egyesült Államokban, Németországban és Magyarországon. Különösen mély szektorális ismeretekkel rendelkezik az autóipar, a gépgyártás, a fogyasztói termékek és kereskedelem területén.

Két új igazgató a Könyvvizsgálói Üzletágon

Az új pénzügyi év kezdetével Bertalan Zsuzsanna és Bodócsy Ágnes a Könyvvizsgálói Üzletág igazgatóiként folytatják munkájukat.

Bertalan Zsuzsanna 1996 óta dolgozik az EY munkatársaként a könyvvizsgálat és pénzügyi ellenőrzések területén. Karrierje során széleskörű és átfogó tapasztalatra tett szert hazai és nemzetközi cégek magyar, IFRS illetve US GAAP szabályok által összeállított beszámolóinak könyvvizsgálatában. Speciális könyvvizsgálati ismeretekkel rendelkezik az energia, a telekommunikáció, a gyógyszeripar, az ingatlanüzemeltetés és forgalmazás területére szakosodott, valamint tőzsdei cégek területén. Részt vett számos tanácsadói munkában, különös tekintettel a magyar számviteli törvény illetve IFRS szerinti rendszerekre és jelentésekre. Tagja a Magyar Könyvvizsgálói Kamarának és a Nemzetközi Könyvvizsgálói szervezetnek (ACCA).

Bodócsy Ágnes 2000 óta az EY munkatársa. Karrierje során jelentős tapasztalatra tett szert a magyar, valamint a nemzetközi beszámolási standardok (IFRS), illetve US GAAP szerint készített beszámolók könyvvizsgálatában. Részletes szektorális ismeretekkel rendelkezik a szállítmányozás, az építőipar, a média, a távközlés, a számítástechnika, a kiskereskedelem, továbbá az ingatlanüzemeltetés és forgalmazás területén. Tagja a Magyar Könyvvizsgálói Kamarának és a Nemzetközi Könyvvizsgálói szervezetnek (ACCA).

Növekedés világszerte

A könyvvizsgálattal, üzleti-, adó-, és tranzakciós tanácsadással foglalkozó cégnél több mint ötszázan dolgoznak jelenleg Budapesten. Az EY világszinten is növekszik, az egy évvel korábbi 152 ezer főről mára 167 ezerre bővült a munkatársak létszáma. A vállalat a világ több mint 140 országában van jelen, összesen több mint 700 irodával.

A cég nemzetközi szinten is jelentős változással kezdte az új pénzügyi évét. 2013. július 1-jétől az amerikai Mark Weinberger tölti be az EY globális elnök-vezérigazgatói tisztségét. Az 51 éves szakember korábban a nemzetközi tanácsadó cég globális, illetve az amerikai régióért felelős vezető adópartnere volt. Vezető üzleti tanácsadó partnerként a vállalat több kiemelt ügyfeléért felelt, valamint tagja a cég számos nemzetközi vezető testületének. A szakember George W. Bush kormányában az amerikai államkincstár alelnöki tisztét töltötte be, a Clinton-kormányzat alatt pedig a társadalombiztosítási bizottság tagja volt.

A pénzügyi év kezdetével világszinten több mint ötszáz partnert neveztek az EY-nál, a legtöbbet az amerikai régióban.

Az új globális elnök-vezérigazgató kinevezésével egyidejűleg EY-ra változott a cég neve és megújult teljes arculata is.
  • 2021.10.05Tréning Kerekasztal 2021 Komoly kihívások érték és érik a szervezeteket az utóbbi időszakban. Először a járvány okozta sokk, a vele érkező gazdasági megtorpanás, a home office, hogy szinte minden átkerült a digitális térbe. A helyzet továbbra is konstans változásban van, így szükség van folyamatos, rugalmas alkalmazkodásra. A szervezetek VUCA-környezethez való illeszkedésére, a mostanában egyre inkább teret nyerő hibrid működés kialakítására. Mindehhez a képzéseknek, a tréningpiacnak is alkalmazkodnia kell. Ezért is ül össze újra, egy év kihagyás után a Tréning Kerekasztal Konferencia 2021. október 5-én, a New York Palotában. Részletek Jegyek
  • 2021.10.07Jólét és hatékonyság? Mentálhigiénés nagykövet program! Képzést minden olyan vezetőnek, vezetői csapatnak, akik szeretnének tudatosan, hatékonyságot, jólétet növelni a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.10.12XVIII. Magyar Munkajogi Konferencia – 9 kreditpont A Wolters Kluwer Hungary legnagyobb éves rendezvénye idén válik nagykorúvá. Ezúttal is a megszokott, színvonalas szakmai programokkal és felejthetetlen közösségi élményt ígérve várjuk a munkajoggal foglalkozókat a Dunakanyar szívében. A rendezvényen az ügyvédek és jogtanácsosok 9 kreditpontot szerezhetnek! Részletek Jegyek
  • 2021.10.20Hibrid munkavégzés, távmunka, munkaidő, pihenőidő és egyéb aktuális kérdések a munkajogban Jöjjön el, és tájékozódjon élőben dr. Fodor T. Gábortól a terület egyik jeles szakértőjétől. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter