Megjelent: 9 hónapja

Új HR-igazgató az Euronics-nál

Az Euronics új szakembereket nevezett ki a szervezeten belüli kulcsfontosságú vezetői pozíciókba. A 100 százalékban magyar családi tulajdonú cég egy generációváltást követően több fontos menedzsmentfunkcióban is frissítéseket hajtott és hajt végre. A vállalat ennek a folyamatnak újabb állomásaként most Somogyvári Mónika HR-igazgatót és dr. Pletenyik Zoltán jogi és compliance igazgatót üdvözli a csapatában.

Somogyvári Mónika, Euronics-

Somogyvári Mónika – HR igazgató

Somogyvári Mónika széleskörű tapasztalattal rendelkezik a humánerőforrás területén, amit mostantól az Euronics HR-igazgatójaként kamatoztathat. Közel 15 évet dolgozott a telekommunikációs szektorban, ahol a Telenornál (ma Yettel) és a Vodafone-nál töltött be Senior HR Business Partner pozíciót. E pozíciókban a HR minden területét átfogó tapasztalatokat gyűjtött. Az elmúlt 7 évben a Sanofinál HR-menedzserként dolgozott, ahol az egyik legnagyobb globális gyógyszeripari vállalat hazai humánpolitikájának formálásában játszott kulcsfontosságú szerepet.

„Izgatottan várom, hogy 20 éves vállalati HR tapasztalatomat az Euronics javára fordíthassam" – mondta Somogyvári Mónika. – „Küldetésem, hogy hozzájáruljak ahhoz, hogy az Euronics a kereskedelmi szektorban továbbra is és egyre inkább olyan munkáltató legyen, ahol nem csak az ügyfélfókusz, de a munkatársakra való odafigyelés is előtérben van. HR-csapatunk fáradhatatlanul azon dolgozik, hogy kollégáink megbecsültnek érezzék magukat, motiváltan jöjjenek dolgozni, és hogy a potenciális munkavállalók karrierútjuk következő, lényeges és minél hosszabb állomásaként tekintsenek ránk. Hiszem, hogy ha a kollégák jól érzik magukat, abból a vásárlóink is profitálnak, az elégedett vásárlók pedig végső soron pozitív üzleti eredményt jelentenek."

Dr. Pletenyik Zoltán - jogi és compliance igazgató

Pletenyik Zoltán jogi és compliance igazgató
Pletenyik Zoltán jogi és compliance igazgató

 

Dr. Pletenyik Zoltán bő húsz éves szakmai tapasztalattal – ennek közel felét a Praktiker jogi vezetőjeként szerezve – a magyarországi non-food kiskereskedelem és a vállalati működés alapos ismeretét hozza az Euronics Jogi és compliance igazgatói pozíciójába. A szakember a jogi és compliance funkciót a vállalaton belüli kulcsfontosságú támogató szerepkörnek tartja, amely az üzlet irányait és igényeit felmérve, a cég jogkövető magatartását nemcsak jogszabályok száraz felsorolásával, hanem a társosztályokkal való közös munkával, a problémák megértésével és a jogi szabályozók megértetésével teszi lehetővé.

„A feladatunk az, hogy pontos, de érthető jogi útmutatást nyújtva támogassuk a közös célok elérését, és eközben a legfontosabb értékünket, a munkatársat, az embert se veszítsük szem elől” – tette hozzá Dr. Pletenyik Zoltán.  – „A jogszabályoknak való megfelelés a rendkívül gyorsan változó jogszabályi és gazdasági környezetben kiemelt jelentőséggel bír, ez a hosszú távú versenyképesség elengedhetetlen komponense. A kitűzött üzleti célok elérésének alapvető feltétele a jogi és compliance igazgatóság vállalaton belüli megszólíthatósága, a más feladatkörben dolgozó kollégákkal a kölcsönös bizalmon alapuló munkakapcsolat kialakítása. Bízom abban, hogy kiváló jogi csapatommal továbbra is precízen és hatékonyan tudjuk megoldani az ezzel kapcsolatosan ránk háruló feladatokat."

A két új kolléga érkezésével felállt az új menedzsment, akik teljes elköteleződéssel dolgoznak az Euronics további fejlődéséért és sikereiért, illetve a vevők és a munkatársak elégedettségéért.

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek