Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Új igazgató két nemzeti park élén

Új vezetőt nevezett ki két nemzeti park élére Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter: a Bükki Nemzeti Park igazgatója Grédics Szilárd, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park vezetője Puskás Zoltán lett - közölte a minisztérium a kormany.hu honlapon.

A vidékfejlesztési miniszter október 4-től mentette fel a két nemzeti park korábbi vezetőjét, Duska József a Bükki Nemzeti Park, Balogh László a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatóságát vezette.

Grédics Szilárd Nagykanizsán, az Erdészeti és Faipari Egyetemen szerzett erdőmérnöki diplomát. A Mátrai Erdő- és Fafeldolgozó Gazdaság Őzdi Erdészeténél kezdte pályáját erdőművelési műszaki vezetőként 1987-ben. Erdészetvezetőként dolgozott az Arlói Erdészetnél, majd 2004-től az Egererdő Zrt. Szilvásváradi Erdészetét vezette.

Puskás Zoltán a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen végzett okleveles agrármérnökként, majd a Budapesti Gazdasági Főiskolán és a Kaposvári Egyetemen folytatta tanulmányait. A Balatoni Halászati Rt.-nél 1996-ban kezdett dolgozni kereskedelmi ügyintézőként később vezetőként, majd a halfeldolgozó üzemet vezette. Elnöki posztot töltött be a Kőrösi Halértékesítő, Halfeldolgozó Szövetkezetnél, majd 2011 márciusában a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatójává nevezték ki.

Az MTI korábbi értesülése szerint a Bükki Nemzeti Parknál 18 éve dolgozó, 14 éve azt vezető Duska Józsefnek a Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzet földbérleti ügyei miatt kellett távoznia, míg a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkot 8 éve vezető Balogh Lászlónak a fehérvízi természetkárosítást is felvető Hubertus-ügy miatt kellett megválnia posztjától.

Ángyán József vidékfejlesztési államtitkár október 10-én a parlamentben egy képviselői kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a Bükki Nemzeti Park igazgatóját felmentő okiratban bizalomvesztés szerepel. Ennek egyik oka az lehetett, hogy az olasz bérlő sorsáról döntő per 10 évig tartott és a miniszter úgy ítélte meg, hogy ebben a nemzeti park vezetője is felelős, valamint az új pályázat előkészítő folyamata nagyon lassan zajlott.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Új vezérigazgató a Mediaworks élén

Liszkay Gábor utódja az elmúlt években Magyarország washingtoni nagykövete volt. Teljes cikk

Új HR igazgatót nevezett ki a Talentuno

Sokoldalú, számos iparág vállalati kultúráját, valamint a startupok világát is jól ismerő szakember csatlakozott a Talentuno vezetőségéhez:... Teljes cikk

Rigó Csaba Balázs a GVH elnöke 2026-ig

Április közepétől hat évig Rigó Csaba Balázs lesz a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke. A fogyasztók és a verseny tisztaságának védelme... Teljes cikk