Megjelent: 10 éve

Új Széchenyi terv: valós segítség vagy kommunikációs eszköz?

Ma mutatja be Orbán Viktor miniszterelnök azt a vitairatot, ami az Új Széchenyi-terv alapját képezi. Az első program 2001-2002-ben több százmilliárd forintból gazdálkodott. Sajtóértesülések szerint azonban a második ütemre csak 100 milliárd forint áll rendelkezésre, ami igen kevés, adta hírül a Magyar Rádió reggeli műsora.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes korábban úgy fogalmazott: a Széchenyi-tervvel újabb forrásokat csoportosítanak át a kis- és közepes vállalkozásoknak.

Annyi már tudni lehet, hogy a januárban induló program hét részből áll és kiemelten kezeli az egészségipart, a lakásprogram-fejlesztést, növekedést és innovációt.

A Magyar Rádió reggeli műsorában Pogátsa Zoltán, a Magyar Tudományos Akadémia kutatója, közgazdásza, a nemzetközi politikai gazdaságtan szakértője kifejtette, hogy egy ilyen program nem feltétlenül hoz új forrásokat a gazdaságba, sőt még új módszereket sem biztos, inkább a meglévőket kombinálja és átcsoportosítja.

Az első Széchenyi terv 2001-2002-ben több százmilliárd forintból gazdálkodott. Sajtóértesülések szerint azonban a jelenlegi programra csak 100 milliárd forint áll rendelkezésre, ami igen kevés.

Magyar Rádió
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter