Megjelent: 7 éve

Új "találmány" a fejvadászatban - költséghatékonyan

Hozzászokhattunk már, hogy a humánszolgáltató cégektől elvárják a professzionális minőség mellett, hogy költséghatékony megoldásokat nyújtsanak. Az ilyen elvárásoknak megfelelni kívánó, igencsak sokszereplős piacon egyre nehezebb azonban kiigazodni: melyik az „olcsó húsnak híg a leve” szolgáltatás, és melyik nyújt valódi megoldást egy problémára? A Beck and Partners Kft. 15 éves fejvadászati tapasztalatával elsőként reagált a piacon erre az igényre. És bevált.

Fontosnak tartjuk működésünk során, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjük a Partnereink igényeit, a piac változásait, így olyan megoldásokat kínáljunk fel, ami valódi értéket ad számukra – mondja Sólyom Bernadett Ügyvezető Igazgatóhelyettes, a cég Online Üzletágának vezetője. Pontosan tudjuk, milyen károkat tud okozni egy cég életében, ha szakemberhiány adódik. A HR-nek gyorsan kell cselekednie, hiszen a megüresedett pozíció azonnali bevételkiesést eredményezhet a vállalat számára. Ráadásul megtalálni a megfelelő embert plusz költségekkel is jár. Nem minden alkalommal jut anyagi keret a hagyományos fejvadászat szolgáltatásra.

Mindezt szem előtt tartva gondolkodtunk egy olyan megoldáson, amellyel gyorsan és gazdaságosan tudunk segíteni a bajban. Magyarországon néhány évvel ezelőtt elsőként fejlesztettük ki a piacon az úgynevezett Mini-Fejvadászat szolgáltatást, mely során a fejvadászat színvonalának megfelelő minőséget biztosítjuk, annak töredék áráért. A szolgáltatás sikerét bizonyítja, hogy üzletágunk folyamatosan erősödött az évek alatt, egyre több partnerünk élvezheti ennek előnyeit, sőt más személyzeti tanácsadó cégek is követik ezt a mintát.

A folyamat során szinte minden ugyanúgy történik, mint a sima fejvadászat során. Ugyanolyan figyelmet szentelünk a cég és az igényelt pozíció megértésére, összegyűjtve minden fontos kritériumot és szempontot, amely lényeges a megfelelő jelölt megtalálása szempontjából.

Nem hátrálunk meg az extrém, nem hétköznapi elvárásoktól sem. Kollégáink zárt adatbázisokban addig kutatnak, direkt keresési módszereinkkel annyi jelölttel veszik fel a kapcsolatot, amennyivel csak szükséges. Így nem csupán az álláshirdetésre bejelentkezők közül tudunk válogatni, hanem olyan személyekhez is eljutunk, akik aktuálisan nem feltétlen keresnek állást, ám egy vonzó állásajánlat esetén hajlandóak váltani.

Ezzel a „találmánnyal” sikerült elhelyeznünk több mint száz munkavállalót a legkülönbözőbb területeken az informatikától a mérnöki állásokig, a ranglétra aljától a tetejéig, az ország legkülönbözőbb pontjaira. Például java fejlesztő, beszerző, minőségügyi menedzser, mérnök értékesítő, fuvarszervező, key account manager FMCG területre, pénzügyi számviteli vezető, projektmérnök, és így tovább. Gyakran fordulnak hozzánk lehetetlennek tűnő feladat esetén, és elmondhatjuk, hogy átlagosan 2-4 hét alatt megtaláljuk a megoldást. Munkánkat eredményorientáltan végezzük, így akkor tekintjük lezártnak a projektet, ha partnerünk a megfelelő jelöltet találta meg segítségünkkel.

A Mini-Fejvadászat szolgáltatást úgy alakítottuk ki, hogy gazdaságosabb, és gyorsabb legyen a szolgáltatás kivitelezése, ám a minőség egyértelműen ugyanazt az értéket képviselje, mint egy hagyományos fejvadászat esetén. Partnereinknek a folyamat végén már csak az a dolga, hogy eldöntsék, az általunk továbbított több jó jelölt közül kivel szeretnének együtt dolgozni.

„Az együttműködésünk körülbelül 4-5 évre tekint vissza. Először a nagyon kedvező toborzási csomag miatt választottalak Titeket, és azért maradtam, mert jó jelölteket találtam Rajtatok keresztül. Az évek során folyamatosan fejlesztettétek a szolgáltatást, olyan gondokat levéve a vállamról, mint a rengeteg jelentkező szűrése, az elutasító levelek kiküldése, vagy a számomra legújabb találmány, a mini fejvadászat. Kedvelem a gyorsaságotokat, rugalmasságotokat és ahogy a megoldhatatlannak tűnő problémákat pikk-pakk megoldjátok. A legemlékezetesebb eset az volt, amikor 3 nap alatt találtatok a cégünknek három orosz-magyar tolmács jelöltet, akikből az új tulajdonosunk ki is tudott választani egy neki megfelelőt. Ez volt az első bemutatkozása a cégünknek és a HR-nek az új tulajdonosunk felé, jól sikerült. Azóta is köszönjük Nektek mi régi dolgozók és a fiatalember is, akit egy év alatt kétszer előléptettünk.”

Bartha Krisztina / HR-vezető
(Magyarország legjelentősebb édesipari cégcsoportja)


Számos ügyfelünknek tudtunk a fentihez hasonlóan segíteni, akik igazán jó munkaerőt kaptak, gyorsan pótolva ezáltal a megüresedett pozíciót. Mottónkat nem üres frázisként, hanem büszkén tudjuk hirdetni: „Megfelelő embert a megfelelő helyre... gyorsan!”

Kapcsolatfelvétel:
Juhász Tamás
HR Tanácsadó, Beck and Partners Kft.
+36-20/490-6899
juhasz.tamas@bap.hu
www.bap.hu
  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter