Megjelent: 13 éve

Új térségi integrált szakképző központ nyílt Kaposváron

Kaposvár, Szigetvár és Dombóvár nyolc iskolájának fenntartói fogtak össze közös pályázattal 2004-ben annak érdekében, hogy egy hatékonyan, összehangoltan működő régiós intézményhálózatot hozzanak létre központi tanműhellyel.

A 3350 négyzetméter alapterületű képzőhelyen egyidejűleg 340 diák végezheti szakmai gyakorlatát. A tanulók a műhelycsarnokban külön helyiségekben a többi között asztalosipari CNC, faipari, élelmiszeripari ismereteket sajátíthatnak el, digitális méréstechnikai, épületgépészeti, villanyszerelési oktatásban részesülhetnek.

A kereskedelmi-marketing gyakorlótermekben pénztáros, élelmiszeres, ruházati és műszaki részlegekben folyhat a tanítás. A számítógépes kabinet és a nyelvi laborok segítséget adnak a munkaerőpiacon hasznos kompetenciák fejlesztéséhez, így a diákok pl. ECDL-bizonyítványt is szerezhetnek.

Az együttműködő iskolákban összesen mintegy hatezer diák tanul több megyéből, akik piacképes tudással, pályakezdőként várhatóan könnyebben jutnak álláshoz a fejlesztés eredményeként. Az intézményeket egyben felnőttképzésre is akkreditálták, így a régióban élő álláskeresőknek is lehetőségük nyílik szakképzettséget szerezni, és növelni tudják elhelyezkedési esélyeiket.

A 2007-ben indult szak- és felnőttképzési rendszer reformjának része a már megalakult térségi integrált szakképző központok átalakítása, azzal a céllal, hogy tovább erősítsék a kapcsolatot a képzés és a gazdaság között. Ennek érdekében fejlesztik az intézményi struktúrát a TISZK-ek segítségével, megújítják a szakképzési tananyagokat, moduláris rendszerű, kompetenciaalapú OKJ-t vezetnek be, továbbképzik a tanárokat, és pályakövetési rendszert építenek ki.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter