Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Újabb létszámleépítés a debreceni Kenézy kórházban

A debreceni Kenézy kórház működőképessége érdekében 199 közalkalmazottat érintő, egy ütemben végrehajtandó létszámcsökkentésre tett javaslatot az intézmény menedzsmentje, amit csütörtöki ülésén elfogadott a hajdú-bihari közgyűlés.

Ónodi-Szűcs Zoltán főigazgató emlékeztetett rá, hogy már korábban sor került 280 dolgozót érintő létszámleépítésre a kórház finanszírozási gondjai miatt.

Ezúttal az ágyszámcsökkentés következtében kényszerültek a további létszámcsökkentésre. A jelenlegi kényszerű csökkentés mintegy 10 százalékos elbocsátást jelent, ami azért nem magasabb, mert emelt összegre már csak két hónapra sikerült finanszírozási szerződést kötni az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral. Ha akkor a kórház menedzsmentje nem tart ki a végsőkig az álláspontja védelmében, úgy a mostani létszámleépítés arányában valószínűleg sokkal több embert kellene elküldeni - mondta a főigazgató.

A mostani létszámcsökkentés 29 orvost, négy más felsőfokú végzettségű dolgozót, 47 egészségügyi szakdolgozót, 77 egészségügyi fizikai szakdolgozót, 15 ügyviteli alkalmazottat és 27 fizikai dolgozót érint.
Follow hrportal_hu on Twitter