Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Újabb létszámleépítés a debreceni Kenézy kórházban

A debreceni Kenézy kórház működőképessége érdekében 199 közalkalmazottat érintő, egy ütemben végrehajtandó létszámcsökkentésre tett javaslatot az intézmény menedzsmentje, amit csütörtöki ülésén elfogadott a hajdú-bihari közgyűlés.

Ónodi-Szűcs Zoltán főigazgató emlékeztetett rá, hogy már korábban sor került 280 dolgozót érintő létszámleépítésre a kórház finanszírozási gondjai miatt.

Ezúttal az ágyszámcsökkentés következtében kényszerültek a további létszámcsökkentésre. A jelenlegi kényszerű csökkentés mintegy 10 százalékos elbocsátást jelent, ami azért nem magasabb, mert emelt összegre már csak két hónapra sikerült finanszírozási szerződést kötni az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral. Ha akkor a kórház menedzsmentje nem tart ki a végsőkig az álláspontja védelmében, úgy a mostani létszámleépítés arányában valószínűleg sokkal több embert kellene elküldeni - mondta a főigazgató.

A mostani létszámcsökkentés 29 orvost, négy más felsőfokú végzettségű dolgozót, 47 egészségügyi szakdolgozót, 77 egészségügyi fizikai szakdolgozót, 15 ügyviteli alkalmazottat és 27 fizikai dolgozót érint.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Folytatódhatnak a bértárgyalások a Magyar Postánál

A bérvita a koronavírus miatt szakadt meg tavasszal, a szakszervezetek elnökeit július 1-jére hívták össze. Teljes cikk

Ennyi pénzt szán a kormány a munkahelyek megőrzésére és teremtésére

A vállalkozások számára 2416 milliárd forintnyi kedvezményes hitel- és tőkeforrást teremtenek. Teljes cikk