Megjelent: 14 éve

Uniós vezetőket képeznek ki Kínában

Az EU-Kína Vezetőcsere és Továbbképzési Program (Managers Exchange Training Programme - METP) harmadik évadának első szakasza egy interkulturális tréninggel veszi kezdetét ezen a héten. Az Európai Bizottság által finanszírozott tíz hónapos program lehetőséget nyújt az uniós székhelyű cégeknek arra, hogy munkatársaikat a kínai piac szakértőivé képezzék ki.

A program kezdetével egyidőben, 2008. október 24-25. között gyűlnek össze az EU tagállamok és Ázsia vezetői Pekingben, a kétévente megrendezésre kerülő Ázsia-Európa Találkozón (ASEM). Az Európai Bizottság által finanszírozott tíz hónapos program lehetőséget nyújt az uniós székhelyű cégeknek, elsősorban a kis- és középvállalkozásoknak arra, hogy munkatársaikat a kínai piac képesített szakértőivé képezzék ki. Ideális esetben ezek a szakértők jól ki tudják majd aknázni a kínai tevékenységhez szükséges, újonnan megszerzett tudásukat és kapcsolataikat - áll a lapunknak eljuttatott közleményben.

Az METP hosszú távú célkitűzése az EU Kínához fűződő kapcsolatának bővítése és folyamatos tökéletesítése csere és gazdasági együttműködés útján. Mint Stefan Hell pekingi egységvezető elmondta: "Bár Kínára a pekingi olimpiai játékok miatt nagy figyelem irányult, maga az ország és annak üzleti kultúrája ismeretlen az európai cégvezetők számára. A siker feltétele Kínában az ország gazdaságának, kultúrájának és kereskedelmi moráljának alapos ismerete. Az METP pontosan ezt kínálja a képzés résztvevőinek. A program ugyanakkor olyan platformként is működik, ahol európaiak és kínaiak találkozhatnak, és hosszú távú kapcsolatokat építhetnek ki, ami Kínában a sikeres üzlet alapja."

A tanfolyam szervezésén kívül az Európai Bizottság vállalja a képzés teljes díját is. Az METP havi ösztöndíjat biztosít a résztvevőknek (körülbelül 1000 euró). A képzés valamennyi végzett résztvevője az EU kínai nagykövetének kézjegyével ellátott hivatalos diplomát kap.

Az METP az Európai Bizottság és a kínai kormány négy évre - 2006-tól 2010-ig - szóló kezdeményezése, amely négy szakaszban, egyenként tíz hónapnyi képzést foglal magában. A harmadik képzés 2008. októberében indul. A negyedik képzés jelentkezési határideje 2009. január 4.

A jelentkezés feltételei:

 • legfeljebb minimális szintű kínai nyelvtudás
 • 26-40 éves életkor
 • legalább öt év szakmai tapasztalat

  A jelentkezőknek egy meggyőző üzleti tervet is be kell mutatniuk kínai tartózkodásuk idejére. Azok a jelentkezők, akik üzleti tervük megvalósíthatóságáról meggyőzik az európai és kínai válogatózsűrit, 2009-ben meghívást kapnak egy brüsszeli vagy pekingi személyes meghallgatási és értékelő központba.

  További tájékoztatás a jelentkezési lehetőségekről, általános információt, valamint a jelentkezéshez szükséges dokumentumok a www.metp.net.cn honlapon érhetők el. Az METP forródrótja: +49 69 15402 638.
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16CX-Ray elégedettségfelmérés online workshop A munkahelyi hatékonyság az elégedett kollégákkal kezdődik! Skálázható, szűrhető eredmények - tudd meg, munkatársaid szerint, mik a valóban égető problémák! Részletek Jegyek
  • 2023.02.23CX-Ray teljesítményértékelés online workshop Miért fontos a TÉR? Az egyértelmű egyéni és csapat célok és a folyamatos visszajelzés az elkötelezettséget és motivációt kiemelten meghatározó tényezők. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek
  További cikkek
  Ezekben a szakmákban érdemes elhelyezkednie annak, aki Olaszországban vállalna munkát

  A mérnökök és kiberbiztonsági szakértők Olaszországban is könnyedén találhatnak munkát. Teljes cikk

  Fizetéscsökkentéseket jelentett be az Intel

  A vezérigazgató fizetése is csökken, az órabéres alkalmazottak bérét nem érinti a lépés. Teljes cikk

  Megreformálná a bevándorlási jogszabályait Németország a munkaerőhiány miatt

  A könnyítéssel főleg a legalább kétéves szakmai képzést elvégzők élhetnek. Teljes cikk