Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Változnak az oktatási-nevelési támogatások

Átmenetileg változik a külhoni magyarság támogatását célzó oktatási-nevelési juttatások összege, első ütemben 17 200 forintot utalnak át az érintetteknek - közölte a nemzetpolitikai államtitkárság pénteken.

Mint a közleményben írták: a kormány a túlzottdeficit-eljárás megszüntetése érdekében hozott intézkedései a határon túli magyarok pénzügyi támogatását biztosító Bethlen Gábor Alapkezelőt is érintik.

A vonatkozó kormányhatározat értelmében az alapnak 2013-ban 500 millió forint egyenlegjavulást kell elérnie. Emiatt és az oktatási-nevelési előirányzat forráshiánya miatt most első ütemben 17 200 forintot tudnak a nevelési, oktatási valamint tankönyv- és taneszköz-támogatást igénylőknek kifizetni. Jelezték: a hallgatói támogatás összege változatlan marad.

Az államtitkárság reményének adott hangot, hogy a költségvetési helyzet javulásával az év végén lehetővé válik az oktatási-nevelési támogatás kiegészítése, és mindenki megkaphatja a fennmaradó, hiányzó összeget.

A Bethlen Gábor Alapkezelő a lebonyolító szervezeteket tájékoztatta a döntésről.

Az oktatási-nevelési támogatás teljes összege 22 ezer forint, és a Kárpát-medencében mintegy 250 ezer gyermek után igénylik évről-évre.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter