Megjelent: 4 hónapja

Vannak olyan iskolák, ahol az összes pedagógus sztrájkolna január 31-én

A január 31-ére szervezett figyelmeztető sztrájkkal kapcsolatban a pedagógus szakszervezetek arra kérik a szülőket, hogy január 31-én csak 10 órára vigyék a gyerekeket iskolába.

images

images

Hétfő délután tárgyalóasztalhoz ültek a pedagógus-szakszervezetek a kormányt képviselő Kisfaludy Lászlóval az Emberi Erőforrások Minisztériumában, hogy megegyezzenek a január 31-ei figyelmeztető sztrájk idejére vonatkozó még elégséges szolgáltatásokról - számolt be róla az Index. Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) választmányi tagja a tárgyalás után közölte a portállal, hogy egyelőre nem jártak sikerrel, Kisfaludy László köznevelésért felelős helyettes államtitkár szerdáig haladékot kért. Nagy Erzsébet szerint ha nem születik megállapodás, akkor a bíróság dönt majd, de a sztrájkot biztosan megtartják. 

Ismét belengették a pluszcafeteria lehetőségét, de ezt csak abban az esetben kapnánk meg, ha elfogadjuk, hogy komolyabb bérrendezés csak 2023-ban lesz. Hiába kérdeztük, hogy ez a komolyabb béremelés hány százalékos lenne, részleteket nem árultak el, így ezek hiányában ebben a kérdésben sem jutottunk előrébb" - árulta el. 

Nagy Erzsébet azt mondta: egyelőre nincsenek pontos információik róla, hogy összesen hány intézmény és pedagógus vesz részt a január 31-ei munkabeszüntetésben, de a visszajelzések alapján komoly támogatottságra számítanak.

"Vannak olyan intézmények, ahol az összes pedagógus részt venne a sztrájkban, tőlünk kérdezgetik, hogy addig hogy oldják meg a  felügyeletet. Emlékeim szerint korábban ilyenre nem igazán volt példa. Éppen ezért arra kérjük a szülőket, hogy január 31-én ne reggel 8 órára hozzák a gyerekeket iskolába, hanem csupán 10 órára, ezzel is segítik a mi munkánkattámogatottságra számítanak" - jelentette ki. Az első két tanórát tehát nem tartják meg, a harmadik már a megszokott rend szerint zajlik majd. 

 

Index

fotó: pexels

  • 2022.05.27Lean Fórum – Digitális Transzformáció Konferencia A program kialakítás alatt. A képzésre jelentkezés a jegyek menüpont alatt, vagy a következő telefonszámon: 06-1-201-1237 Részletek Jegyek
  • 2022.05.30AmCham HR Dream Day – motiváció és megtartás Találkozzunk a Kopaszin, ahol a Gallup londoni partnere beszél a nemzetközi HR trendekről, a legelismertebb hazai szakértőkkel együtt gondolkodunk motivációról, megtartásról, produktivitásról és adatvezérelt HR megoldásokról. Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter