Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Versenyképesebb a magyar a munkaerőpiacon

Több mint százezer ember képzését támogatta az elmúlt két évben a Tudásod a jövőd! program, amelynek köszönhetően "nagymértékben javult a felnőtt magyar lakosság gazdasági és munkaerő-piaci versenyképessége" - tájékoztatott a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal.

images

images

A közlemény szerint Magyarországon eddig nem volt példa ilyen volumenű programra: több mint százezer ember - köztük tízezer hátrányos helyzetű - vehetett részt informatikai és idegen nyelvi ismereteket fejlesztő kedvezményes képzéseken 2012. május 1. és 2014. október 31. között.

Az Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése című projekttel Magyarország is csatlakozott az Európai Unió országaiban meghirdetett, élethosszig tartó tanulási igény kialakításához: javult a tanulási hajlandóság a felnőtt magyar lakosság körében, ennek köszönhetően növekedett a foglalkoztatási ráta - olvasható a közleményben.

Az idegen nyelvi képzések döntő többsége az alapfokú ismeretek átadására irányult. Olyan informatikai programok kaptak helyet a képzési listán, amelyek megfeleltek az uniós ajánlásoknak az élethosszig tartó tanuláshoz szükséges kompetenciákról. Az informatikai képzéseken alap- és középfokú felhasználói ismereteket szerezhettek a tanfolyamokon részt vevők.

Ismertették: az oktatáshoz minden résztvevő bruttó 90 ezer forint európai uniós forrásból érkező támogatást kapott, ennek átlagosan 5 százalékát - a hátrányos helyzetű településeken 2 százalékát - kellett önrészként befizetniük. A támogatást minden olyan 18. életévét betöltött ember megkaphatta, aki nem volt középiskola, felsőoktatási intézmény tanulója vagy hallgatója, és a programmal egy időben nem vett részt más magyar, illetve európai uniós forrásból támogatott idegen nyelvi, informatikai képzésen.

Közölték: a projekt eredményes megvalósításához 12,48 milliárd forint európai uniós támogatás állt rendelkezésre.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter