Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Veszprémben is látszik a közmunka

Csökkent a nyilvántartott munkanélküliek száma Veszprém megyében.

Veszprém megyében novemberben 13 569 álláskeresőt tartott nyilván a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, 1054-gyel kevesebbet, mint októberben, az egy évvel ezelőttihez képest pedig 2167-tel csökkent az álláskeresők száma - közölte a Veszprém Megyei Kormányhivatal hétfőn az MTI-vel.

A pályakezdő álláskeresők száma ugyancsak alacsonyabb mind az egy hónappal, mind az egy évvel korábban regisztrált létszámnál.

A nyilvántartottak körében a legmagasabb a legfeljebb általános iskolai végzettségűek aránya (36 százalék): minden harmadik regisztrált szakmunkás, illetve szakiskolai bizonyítvánnyal rendelkezik, 17 százalékuk szakközépiskolai, technikumi végzettségű, 9 százalékuk gimnáziumban érettségizett, a diplomások aránya pedig 5 százalék.

Novemberben a megye gazdaságilag aktív népességének 8,4 százaléka volt nyilvántartott álláskereső.

Veszprém megye munkaerő-piaci helyzete 2012 novemberéhez képest jelentős javulást mutat, és az országos átlagnál is kedvezőbb. A megyén belül Veszprém foglalkoztatási körzetének munkaerő-piaci pozíciója a legjobb, míg Sümegé a legkedvezőtlenebb - áll a hivatal közleményében.

Novemberben 4056 álláshelyet jelentettek be a megye foglalkoztatási körzeteiben, az új munkahelyek közül 3418 támogatás útján, 638 pedig támogatás nélkül volt betölthető.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter