Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Vizsgálják az elmúlt évek foglalkoztatáspolitikai intézkedéseit

Az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának újonnan létrehozott albizottsága vizsgálja az elmúlt nyolc év foglalkoztatáspolitikai vonatkozású kormányzati intézkedéseit - mondta Varga József (Fidesz), a bizottság alelnöke.

images

images

Varga József előterjesztése alapján a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság, hétfői ülésén négy albizottságot hozott létre: az ellenőrző, az előző kormányzati ciklusban is működő rehabilitációs, az európai ügyek, valamint az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottságot. A testület ezenkívül megválasztotta az albizottságok vezetőit és tagjait is.

Az 5-5 tagú albizottságok saját ügyrend szerint, várhatóan ősszel kezdik meg a munkát.

Az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottság elnöke Karakó László kormánypárti képviselő, alelnöke pedig Nemény András (MSZP) lesz.

Varga József az MTI-nek elmondta: az albizottság vizsgálni fogja Szűcs Erika (MSZP) volt szociális és munkaügyi miniszternek, a tárcától való távozása után való szerződéskötését az "Út a munkához" programhoz kapcsolódóan.

A Magyar Nemzet nemrég azt írta: az MSZP-s politikus csaknem hatmillió forintot kapott annak a területnek az elemzéséért, amelyet korábban felügyelt.

Az ellenőrző albizottság - amelynek elnöke Bertha Szilvia (Jobbik) - a kormány foglalkoztatáspolitikai intézkedéseinek, illetve azok várható hatásainak ellenőrzésével foglalkozik.
A rehabilitációs albizottságot Kaufer Virág (LMP) vezeti majd, a testület célja Varga László szavai szerint, hogy javítsák a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedési lehetőségeit.

Létrehozták az európai ügyek albizottságát is, amelynek Spaller Endre (KDNP) lett az elnöke, Kiss Péter (MSZP) pedig az alelnöke. Varga László hangsúlyozta: az albizottságban folyamatosan figyelik majd az európai uniós és magyar munkaügyi jogszabályok összeegyeztethetőségét.
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Válságkezelő alapjövedelmet vezet be az I. kerület

Százezer forintra egészíti ki a rászorulók jövedelmét a következő 3 hónapban a Budavári Önkormányzat. Segítséget kaphatnak többek között a... Teljes cikk

A bérköltségek részleges átvállalása is szerepel a gazdaságvédelmi akcióterv újabb etapjában

Rövidített munkaidő bevezetése esetén a kormány kész átvállalni a bérköltségek egy részét, emellett beruházás és hitelgarancia nyújtásával... Teljes cikk

Mától Magyarország teljes területén ingyenes a parkolás

Április 6-tól visszavonásig nem kell fizetni a parkolásért egyetlen településen sem. Teljes cikk