Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Vizsgálják az elmúlt évek foglalkoztatáspolitikai intézkedéseit

Az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának újonnan létrehozott albizottsága vizsgálja az elmúlt nyolc év foglalkoztatáspolitikai vonatkozású kormányzati intézkedéseit - mondta Varga József (Fidesz), a bizottság alelnöke.

images

images

Varga József előterjesztése alapján a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság, hétfői ülésén négy albizottságot hozott létre: az ellenőrző, az előző kormányzati ciklusban is működő rehabilitációs, az európai ügyek, valamint az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottságot. A testület ezenkívül megválasztotta az albizottságok vezetőit és tagjait is.

Az 5-5 tagú albizottságok saját ügyrend szerint, várhatóan ősszel kezdik meg a munkát.

Az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottság elnöke Karakó László kormánypárti képviselő, alelnöke pedig Nemény András (MSZP) lesz.

Varga József az MTI-nek elmondta: az albizottság vizsgálni fogja Szűcs Erika (MSZP) volt szociális és munkaügyi miniszternek, a tárcától való távozása után való szerződéskötését az "Út a munkához" programhoz kapcsolódóan.

A Magyar Nemzet nemrég azt írta: az MSZP-s politikus csaknem hatmillió forintot kapott annak a területnek az elemzéséért, amelyet korábban felügyelt.

Az ellenőrző albizottság - amelynek elnöke Bertha Szilvia (Jobbik) - a kormány foglalkoztatáspolitikai intézkedéseinek, illetve azok várható hatásainak ellenőrzésével foglalkozik.
A rehabilitációs albizottságot Kaufer Virág (LMP) vezeti majd, a testület célja Varga László szavai szerint, hogy javítsák a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedési lehetőségeit.

Létrehozták az európai ügyek albizottságát is, amelynek Spaller Endre (KDNP) lett az elnöke, Kiss Péter (MSZP) pedig az alelnöke. Varga László hangsúlyozta: az albizottságban folyamatosan figyelik majd az európai uniós és magyar munkaügyi jogszabályok összeegyeztethetőségét.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter