kapubanner for mobile
Megjelent: 3 éve

WPC burkolatok és kerítések - Miért rajong értük mindenki?

A 2000-es években az amerikai filmekben csak óriási, a bejárat előtt kialakított teraszt láthattunk, amelyek igazán mutatósak voltak. Nem véletlenül, hiszen itt már akkor is jól ismerték a WPC-t. Érdekes, hogy nem egy új anyagról beszélünk, hazánkban mégis csak az utóbbi években vált népszerűvé.

WPC burkolatok és kerítések - Miért rajong értük mindenki?-

De pontosan mi készülhet a WPC-ből, és miért éri meg mellette dönteni? Járjunk utána együtt! Ebben a cikkünk fog segíteni.

Miért praktikus a WPC?

A WPC egy sajátos anyag, aminek felhasználásával létrehozhatjuk a tökéletes kerítést vagy éppen teraszt. A WPC Nagyker WPC teraszburkolat kínálata mindenkit támogat abban, hogy megteremtse az otthonos környezet. Hogyan lehetséges ez?

Ez egy fa-műanyag kompozit, ami szinte bármilyen közegben képes helytállni kültéren. Ez leginkább a sajátos szerkezetének köszönhető. A műanyag ellenállóvá teszi, vagyis az időjárás szeszélyei sem rontják a minőségét. Az sem utolsó, hogy nem rothad vagy korhad, illetve nem igényel utógondozást.

Mit szólnál egy olyan kerítéshez, burkolathoz, ami a megszólalásig hasonlít a fához, mégis sokkal strapabíróbb annál? Ez a WPC!

Mi készülhet a WPC anyagból?

A WPC egy sokoldalú kültéri burkolatanyag, ami többféle funkciót képes betölteni. Természetesen készülhet belőle kerítésrendszer. Választhatunk a faerezetes, a bordázott és a zárt kerítéslécek közül is. Ez utóbb említett változat abban segít nekünk, hogy megteremtsük a privát szférát, ugyanakkor - bizonyos szinten - a zajszigetelést is lehetővé teszi.

A burkolatok világában szintén nagyon közkedvelt a WPC. A teraszon például olyan anyagra van szükség, amely jól bírja a strapát, ugyanakkor az esztétikus megjelenés szintén fontos.

Ugyanakkor az anyag a sajátos megoldások kivitelezését is támogatja, gondolunk itt például a filagória, kerti pavilon burkolására.

Mi kerüljön a medence mellé?

Az emberek valamiért még mindig azt gondolják, hogy a fa jellegű anyagoknak nincs helye vizes környezetben vagy úgy egyáltalán kültéren. Ez viszont cáfolható.

A medence körül olyan masszív burkolatot kell elhelyezni, amely egyrészt jól mutat az udvaron, másrészt nem veszélyezteti a közlekedést. Mivel a WPC ellenáll a nedvességnek, nem szívja azt magába és csúszásmentes a felülete, ezért nedves környezetben is megállja a helyét.

Hogyan könnyíti meg a WPC a mindennapjainkat?

Elsősorban úgy, hogy nem igényel komolyabb karbantartást. Búcsút mondhatunk a csiszolásnak, a festésnek, ami sok energiát, időt és pénzt spórol meg nekünk.

Sokkal kevésbé látszanak meg a karcok a felületén, ütésálló, nem reped meg, nem csúszik, ráadásul még környezetbarát is.

Remélem, hogy most már te is érted, miért annyira praktikus ez az anyag, és szívesen hasznosítod a kertedben.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek