Megjelent: 12 éve

A béreken is érezhető lesz a munkapiaci nyitás?

images

images

Munkavállalási engedélyre a jövőben csak a szakképzetleneknek lesz szükségük. Statisztikai adatok szerint a külföldi munkavállalók száma folyamatosan csökken. Idén a román állampolgárokkal együtt az új tagállamokból összesen 13,5 ezerrel kevesebben jöttek dolgozni, mint egy évvel korábban.

Simon Gábor, a parlament foglalkoztatási bizottságának szocialista elnöke szerint a kormánydöntés egybecseng a magyar munkaerőpiac igényeivel.

Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke ugyanakkor úgy vélte, a bérekre komoly hatással lehet a döntés.

Népszava/Napi Online
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter