Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 4 éve

A határok nem állítják meg a pályakezdőket

A jövő munkavállalói készek akár többször is országot váltani a megfelelő munkahelyért. A megváltozott munkavállalói preferenciák a munkaadókat is válaszra késztetik, hiszen a képzett munkaerőért folytatott verseny egyre élesebb - derült ki a portálunkhoz eljuttatott nemzetközi kutatásából.

images

NEXON_PORT dolgozói és vezetői HR önkiszolgáló rendszer

Az e-HR-megoldások új generációja Vonja be munkatársait a HR-folyamatokba, hogy egyszerűbbé, pontosabbá és papírmentessé tegye az adminisztrációt. Űrlapok, jelenléti ívek kitöltése és aláírása egy kattintással. Személyre szabott ügyintézés, javuló elégedettség és belső kommunikáció. online HR-ügyintézés, 24/7 eléréssel sztenderdizált HR-folyamatok elektronikus aláírással kinyomtatható formanyomtatványok vezetői HR-feladatok támogatása intuitív felhasználói felület


További információ

images


A KPMG több mint 300, a világ vezető egyetemein és főiskoláin tanuló, üzleti szakirányra specializálódott egyetemistát kérdezett meg karrierterveikkel, elvárásaikkal és motivációikkal kapcsolatban.
Szinte az összes diák (94 százalék) úgy gondolja, a jó karrier építéséhez fontos, hogy kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezzen.

A válaszadók 89 százaléka felkészült arra is, hogy akár többször is más országba költözzön a megfelelő munka érdekében. A diákok csupán 23 százaléka szerint valószínű, hogy egy cégnél fog dolgozni karrierje folyamán, míg 27 százalékuk számára ez elképzelhetetlen.

Az egyetemisták mintegy fele (46 százalék) úgy gondolja, a jelenlegi instabil környezet megnehezíti a munkakeresést tanulmányaik befejezése után, míg 60 százaléka aggódik amiatt, hogy egy újabb pénzügyi válság jelentős hatással lenne karrierjük alakulására.

A pályakezdőket ma már nem csupán a fizetés motiválja - áll a felmérésben. A válaszadók 89 százaléka számára fontos például az, hogy a munkájuk pozitív és fenntartható változást hozzon a társadalom számára. A megkérdezettek 92 százaléka azt is fontosnak tartja, hogy a szervezet, amelynél dolgoznak, hozzájáruljon egy jobb világ kialakulásához.

A válaszadók 67 százalékának világos elképzelései vannak arról, milyen szakmában szeretnének elhelyezkedni miután megszerezték diplomájukat: a legnépszerűbb szakterületek a pénzügy (44 százalék) és a szakmai szolgáltatások (23 százalék). Annak ellenére, hogy csupán 10 százalékuk szeretne a technológiai szektorban dolgozni, 66 százalékuk szerint ez az iparág lesz a legsikeresebb a következő 20 évben.

- A magyar piacon azt tapasztaljuk, hogy a pályakezdők a szakmai fejlődési lehetőséget, a fiatalos, dinamikus környezetet és a jó társaságot keresik egy munkahelyen - mondta Emri Zsuzsanna, a KPMG Magyarország HR-igazgatója. Emellett természetesen fontos számukra a versenyképes kompenzációs csomag, a hosszabb távon is vonzó, kiszámítható karrier valamint a munka és magánélet egyensúlya.

- A KPMG magyarországi irodája nem csak a hazai piacon aktív, külföldről is toborzunk munkavállalókat - külföldieket és hazatérő magyarokat egyaránt - akik nyelvtudásukat szinte bármelyik nyitott pozíciónkban kamatoztatni tudják. Nemzetközi adóügyviteli csoportunkban, ahol elengedhetetlen a kiváló nyelvismeret, sok munkatársunk az angol mellett további két-három nyelvet beszél, és összesen közel harminc nyelven tudnak kommunikálni - mondta a HR-igazgató.

A KPMG globális HR-vezetője szerint az egyetemisták ma már nem egy adott országhoz kötötten keresik az ambícióiknak és képességeiknek megfelelő karrierlehetőségeket. Sőt, nem csak egy szerepben és egy országban gondolkodnak, hanem gyakran akár 2-3 különböző karriert is elindítanak. -Azoknak a szervezeteknek van lehetősége kitűnni a munkaadók közül, amelyek többféle karrierutat tudnak kínálni különböző országokban - mondta Rachel Campbell.
Follow hrportal_hu on Twitter