Megjelent: 13 éve

A hatékony céges nyelvoktatásért

images

Nehéz feladat hárul arra, aki a mai nyelviskolák kecsegtetőbbnél kecsegtetőbb ajánlatai közül kell kiválassza a cége számára a legmegfelelőbbet. Ezzel a kis összefoglalóval szeretnénk megkönnyíteni a munkájukat, melyek azok a szempontok, melyeket a választás során érdemes figyelembe venni.

1. A kiválasztásra fordított idő

Az a cég, amely munkatársait nyelvi órákra szeretné beíratni, tisztában van azzal a ténnyel, hogy ezzel hosszú távra kötelezi el magát a kiválasztott oktatási intézménnyel. Itt hónapokról, de akár egy évet is meghaladó időtartamról beszélhetünk. Fennállhat annak a veszélye, hogy rosszul választ, ami nemcsak a nyelvoktatásra szánt anyagi veszteségben jelentkezik, hanem elmaradt üzletek formájában is.

Ön mennyi időt szán a nyelviskola kiválasztására?

Általános felmérések szerint az internetes oldal megtekintése, ill. néhány oldal fax vagy bemutatkozó e-mail alapján meghozzák a szerintük helyes döntést. Elérkezik az első tanóra, eltelik az első hét, és sajnos kiderül, nem azt kapják, amit vártak.

Ön legyen körültekintőbb!

Részesítse előnyben azokat az oktató intézményeket, akik bemutató órát tartanak (akár ingyen is), így azonnal benyomást szerezhet az iskoláról, annak szemléletéről és tanítási módszereiről. Fontos, hogy ne egy bemutató tanár tartsa ezt az órát, mert ő hiába nyeri el a tetszésüket, ha a csoporthoz más oktatót küldenek. Hiába tudjuk, hogy a jó nyelvtanuláshoz elsősorban a helyesen kiválasztott tananyag és módszer szükséges, mégis a tanár személyisége határozza meg az esetek többségében, hogy milyen kedvvel állunk a nyelvtanuláshoz.

2. Az ár fontossága

Sokan - érthető módon - két hasonló ajánlat közül az olcsóbbat választják. Valóban helyes ez? Mi rejlik az árak mögött? Egy diplomával rendelkező, sok éves tapasztalattal a háta mögött, akár szakmai nyelv területén is jártas oktató mennyi fizetést kap azoktól a nyelviskoláktól, akik tanfolyamaikat áron alul kínálják? Valószínűleg ezek a jobb kvalitású tanárok nem ezeknél a nyelviskoláknál vállalnak oktatást.

Ön melyiket választaná?

Természetesen nem minden esetben a drágább a jobb, de az alapos tájékozódás a későbbiekben megtérül. Elkérhetjük a leendő oktató önéletrajzát, amiből kiderül, milyen diplomái vannak, hol oktatott eddig. Fontos, hogy legyen felnőttképzési tapasztalata, hiszen teljesen más oktatást igényel egy cég, mint egy iskola.

3. Akkreditáció

Fontosnak tartjuk, hogy a megbízott cég rendelkezzen akkreditációval, mely nemcsak az oktatásának a színvonalát minősíti, hanem a szerződés tisztaságát is biztosítja. Szintén nem utolsó szempont, hogy akkreditáció esetén a megrendelő felhasználhatja a szakképzési hozzájárulást, mely kiadásait csökkenti.

Megkönnyíti a választást, ha a megrendelő személyes kapcsolatot épít ki az ajánlattevővel, mert az igényeket így lehet igazán tolmácsolni, hogy a nyelviskola valóban azt nyújtsa, amit elvárnak tőle.

Érdemes körültekintően eljárni az oktatási intézmény kiválasztásánál, mivel így a későbbiekben sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg cégünket. A kezdeti ráfordítás meghozza az eredményét, és a hatékony nyelvoktatás, nyelvtanulás a megrendelő megítélését is pozitívan befolyásolja az elért eredményeken keresztül.

A cikk a TESK Magazin 20. számában olvasható

Fehér Szilvia
Virágnyelven Nyelviskola
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Egy hét alatt 37 ezren jelentkeztek elhelyezkedést segítő informatikai tanfolyamra

Egy hét alatt közel 37 ezren regisztráltak a munkavállalást segítő informatikai alapozó online tanfolyamra - közölte Schanda Tamás, az Innovációs... Teljes cikk

Mi lesz a támogatott vállalati képzésekkel?

Sokáig váratott magára a vállalati képzések Európai Uniós támogatása. Abban sokak véleménye egyezik, hogy a vállalatokon belüli képzések... Teljes cikk

Júliustól ingyenes a nyelvvizsga és a KRESZ-tanfolyam a kisgyermekes anyáknak

Július elsejétől a cseden, gyeden és gyesen lévő anyák is igénybe vehetik a nyelvvizsga-, a KRESZ-tanfolyam- és a KRESZ-vizsgadíj... Teljes cikk