Megjelent: 12 éve

A hatékony céges nyelvoktatásért

Nehéz feladat hárul arra, aki a mai nyelviskolák kecsegtetőbbnél kecsegtetőbb ajánlatai közül kell kiválassza a cége számára a legmegfelelőbbet. Ezzel a kis összefoglalóval szeretnénk megkönnyíteni a munkájukat, melyek azok a szempontok, melyeket a választás során érdemes figyelembe venni.

1. A kiválasztásra fordított idő

Az a cég, amely munkatársait nyelvi órákra szeretné beíratni, tisztában van azzal a ténnyel, hogy ezzel hosszú távra kötelezi el magát a kiválasztott oktatási intézménnyel. Itt hónapokról, de akár egy évet is meghaladó időtartamról beszélhetünk. Fennállhat annak a veszélye, hogy rosszul választ, ami nemcsak a nyelvoktatásra szánt anyagi veszteségben jelentkezik, hanem elmaradt üzletek formájában is.

Ön mennyi időt szán a nyelviskola kiválasztására?

Általános felmérések szerint az internetes oldal megtekintése, ill. néhány oldal fax vagy bemutatkozó e-mail alapján meghozzák a szerintük helyes döntést. Elérkezik az első tanóra, eltelik az első hét, és sajnos kiderül, nem azt kapják, amit vártak.

Ön legyen körültekintőbb!

Részesítse előnyben azokat az oktató intézményeket, akik bemutató órát tartanak (akár ingyen is), így azonnal benyomást szerezhet az iskoláról, annak szemléletéről és tanítási módszereiről. Fontos, hogy ne egy bemutató tanár tartsa ezt az órát, mert ő hiába nyeri el a tetszésüket, ha a csoporthoz más oktatót küldenek. Hiába tudjuk, hogy a jó nyelvtanuláshoz elsősorban a helyesen kiválasztott tananyag és módszer szükséges, mégis a tanár személyisége határozza meg az esetek többségében, hogy milyen kedvvel állunk a nyelvtanuláshoz.

2. Az ár fontossága

Sokan - érthető módon - két hasonló ajánlat közül az olcsóbbat választják. Valóban helyes ez? Mi rejlik az árak mögött? Egy diplomával rendelkező, sok éves tapasztalattal a háta mögött, akár szakmai nyelv területén is jártas oktató mennyi fizetést kap azoktól a nyelviskoláktól, akik tanfolyamaikat áron alul kínálják? Valószínűleg ezek a jobb kvalitású tanárok nem ezeknél a nyelviskoláknál vállalnak oktatást.

Ön melyiket választaná?

Természetesen nem minden esetben a drágább a jobb, de az alapos tájékozódás a későbbiekben megtérül. Elkérhetjük a leendő oktató önéletrajzát, amiből kiderül, milyen diplomái vannak, hol oktatott eddig. Fontos, hogy legyen felnőttképzési tapasztalata, hiszen teljesen más oktatást igényel egy cég, mint egy iskola.

3. Akkreditáció

Fontosnak tartjuk, hogy a megbízott cég rendelkezzen akkreditációval, mely nemcsak az oktatásának a színvonalát minősíti, hanem a szerződés tisztaságát is biztosítja. Szintén nem utolsó szempont, hogy akkreditáció esetén a megrendelő felhasználhatja a szakképzési hozzájárulást, mely kiadásait csökkenti.

Megkönnyíti a választást, ha a megrendelő személyes kapcsolatot épít ki az ajánlattevővel, mert az igényeket így lehet igazán tolmácsolni, hogy a nyelviskola valóban azt nyújtsa, amit elvárnak tőle.

Érdemes körültekintően eljárni az oktatási intézmény kiválasztásánál, mivel így a későbbiekben sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg cégünket. A kezdeti ráfordítás meghozza az eredményét, és a hatékony nyelvoktatás, nyelvtanulás a megrendelő megítélését is pozitívan befolyásolja az elért eredményeken keresztül.

A cikk a TESK Magazin 20. számában olvasható

Fehér Szilvia
Virágnyelven Nyelviskola
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter