Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

A magyar ügyvezetők 25 milliót visznek haza BMW-vel

Az ügyvezetők jelenleg Magyarországon a prémiumokat együtt átlagosan 25 516 ezer forintot keresnek. A vezetők átlagosan 10 221 ezret visznek haza prémiumokkal együtt. Az ügyvezetők legkeresettebb céges autója a BMW, a vezetőké a Skoda. A szakmunkások keresete 2 406 ezer forint - sok más mellett ez áll a Kienbaum magyarországi bérekre vonatkozó 2017-es beszámolójában.

A keresetek az elmúlt évben átlagosan 4,7 százalékkal nőttek Magyarországon.

Az ügyvezetők jelenleg Magyarországon a prémiumokat együtt átlagosan 25 516 ezer forintot keresnek. A vezetők átlagosan 10 221 ezret visznek haza prémiumokkal együtt, a senior alkalmazottak 5 956 ezret.

Az alkalmazottak keresete átlagosan kb. 3 125 ezer Ft, a szakmunkásoké 2 406 ezer.

Ezek a számok a Kienbaum magyarországi bérekre vonatkozó, 2017-es beszámolójában állnak.

A Kienbaum tanácsadó cég a beszámolóban több mint 50 vállalkozás béradatait elemzi. A mintában mindenféle nagyságrendet és ágazatot képviselő cégek szerepelnek.

A tanulmány szerint az ügyvezetők 84 százaléka és a vezetők 79 százaléka részesül mozgó bérben. A magasabb beosztásban dolgozó alkalmazottak 67 százaléka, az alkalmazottak 64 százaléka és a szakmunkások 44 százaléka vihet haza jutalmat.

Az ügyvezetői körben a mozgó bér átlagosan 5 951 ezer Ft, a vezető beosztásúak éves jövedelmét 1 611 ezer Ft prémium növeli, a magasabb beosztásban dolgozó alkalmazottak pedig átlagosan 604 ezer Ft mozgó bérben részesülnek.

Az alkalmazottak és szakmunkások körében 250 és 189 ezer forinttal átlagban lényegesen alacsonyabbak a prémiumok.

Magyarországon az alapbér mellé közkedvelt juttatás a cégautó: az ügyvezetők 94 százaléka, a vezető beosztásúak 38 százaléka és a senior alkalmazottak 11 százaléka részesül ebben. Ügyvezetőknek átlagosan 14 millió Ft költségkeret áll rendelkezésre cégautó beszerzéséhez. A vezető beosztásúak átlagosan 9 millió Ft értékű szolgálati kocsira, a senior alkalmazottak pedig 7 milliós gépjárműre számíthatnak. A legkeresettebb márka az ügyvezetők körében a BMW, a vezető beosztásúaknál és a senior alkalmazottaknál pedig a Skoda.

Kienbaum
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csökken az adó, a munkaadók járnak jól

A nyári szabadságolási időszakban változtak az adó-jogszabályok: a szociális hozzájárulási adó (szocho) mértéke 2 %-al csökkent július... Teljes cikk

215 ezer forinttal is többet kereshet egy prágai kezdő rendőr, mint egy budapesti

Ahogy arról korábban hírt adtunk, Prágában utcai plakátokon toborozzák a rendőröket, átszámítva nettó 368 ezer forintos kezdő fizetéssel.... Teljes cikk

Szabálytalanságok és tévhitek a munkaidőkeret alkalmazása körül

A jogszabályok helyes alkalmazására és a hibák megelőzésére hívták fel a bérügyviteli szakma dolgozóinak figyelmét a NEXON Akadémia előadásán. Teljes cikk