Megjelent: 3 éve

A magyar ügyvezetők 25 milliót visznek haza BMW-vel

Az ügyvezetők jelenleg Magyarországon a prémiumokat együtt átlagosan 25 516 ezer forintot keresnek. A vezetők átlagosan 10 221 ezret visznek haza prémiumokkal együtt. Az ügyvezetők legkeresettebb céges autója a BMW, a vezetőké a Skoda. A szakmunkások keresete 2 406 ezer forint - sok más mellett ez áll a Kienbaum magyarországi bérekre vonatkozó 2017-es beszámolójában.

A keresetek az elmúlt évben átlagosan 4,7 százalékkal nőttek Magyarországon.

Az ügyvezetők jelenleg Magyarországon a prémiumokat együtt átlagosan 25 516 ezer forintot keresnek. A vezetők átlagosan 10 221 ezret visznek haza prémiumokkal együtt, a senior alkalmazottak 5 956 ezret.

Az alkalmazottak keresete átlagosan kb. 3 125 ezer Ft, a szakmunkásoké 2 406 ezer.

Ezek a számok a Kienbaum magyarországi bérekre vonatkozó, 2017-es beszámolójában állnak.

A Kienbaum tanácsadó cég a beszámolóban több mint 50 vállalkozás béradatait elemzi. A mintában mindenféle nagyságrendet és ágazatot képviselő cégek szerepelnek.

A tanulmány szerint az ügyvezetők 84 százaléka és a vezetők 79 százaléka részesül mozgó bérben. A magasabb beosztásban dolgozó alkalmazottak 67 százaléka, az alkalmazottak 64 százaléka és a szakmunkások 44 százaléka vihet haza jutalmat.

Az ügyvezetői körben a mozgó bér átlagosan 5 951 ezer Ft, a vezető beosztásúak éves jövedelmét 1 611 ezer Ft prémium növeli, a magasabb beosztásban dolgozó alkalmazottak pedig átlagosan 604 ezer Ft mozgó bérben részesülnek.

Az alkalmazottak és szakmunkások körében 250 és 189 ezer forinttal átlagban lényegesen alacsonyabbak a prémiumok.

Magyarországon az alapbér mellé közkedvelt juttatás a cégautó: az ügyvezetők 94 százaléka, a vezető beosztásúak 38 százaléka és a senior alkalmazottak 11 százaléka részesül ebben. Ügyvezetőknek átlagosan 14 millió Ft költségkeret áll rendelkezésre cégautó beszerzéséhez. A vezető beosztásúak átlagosan 9 millió Ft értékű szolgálati kocsira, a senior alkalmazottak pedig 7 milliós gépjárműre számíthatnak. A legkeresettebb márka az ügyvezetők körében a BMW, a vezető beosztásúaknál és a senior alkalmazottaknál pedig a Skoda.

Kienbaum
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter