Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

A munkaerőhiány a legnagyobb kihívás

A 4,3 százalékos munkanélküliségi mutató azt jelenti, hogy egyetlen ágazatban sincsen munkaerő-felesleg, a gazdaságban a munkaerőhiány az elsődleges kihívás - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) díjátadó ünnepségén.

images

Az államtitkár rámutatott: a további növekedés kulcsa ezért a megfelelő szakképzés biztosítása. Hozzátette a korszerű szakképzés megteremtésén túl a kormány a megfelelő szabályozási környezettel és a szükséges források biztosításával kívánja segíteni a növekedést.

Manfred Peter Emmes, a budapesti német nagykövetség ügyvivője arról szólt, hogy a DUIHK tapasztalatokkal és tanácsokkal támogatja a vállalkozásokat, a leendő munkavállalókat pedig a műszaki és természettudományos pályák felé kívánja irányítani a szakemberhiány mérséklése érdekében.

Az ügyvivő szerint ezek a lépések a következő években fokozatosan emelik a szakképzés színvonalát, és enyhítik a munkaerőhiányt.
Follow hrportal_hu on Twitter