Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 3 éve

A munkaerőhiány a legnagyobb kihívás

A 4,3 százalékos munkanélküliségi mutató azt jelenti, hogy egyetlen ágazatban sincsen munkaerő-felesleg, a gazdaságban a munkaerőhiány az elsődleges kihívás - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) díjátadó ünnepségén.

Az államtitkár rámutatott: a további növekedés kulcsa ezért a megfelelő szakképzés biztosítása. Hozzátette a korszerű szakképzés megteremtésén túl a kormány a megfelelő szabályozási környezettel és a szükséges források biztosításával kívánja segíteni a növekedést.

Manfred Peter Emmes, a budapesti német nagykövetség ügyvivője arról szólt, hogy a DUIHK tapasztalatokkal és tanácsokkal támogatja a vállalkozásokat, a leendő munkavállalókat pedig a műszaki és természettudományos pályák felé kívánja irányítani a szakemberhiány mérséklése érdekében.

Az ügyvivő szerint ezek a lépések a következő években fokozatosan emelik a szakképzés színvonalát, és enyhítik a munkaerőhiányt.
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter