Megjelent: 7 éve

Albérlet adómentesen? - Fata László válaszol

2017-től többféle módon is támogathatja a munkáltató a dolgozó lakhatásához kapcsolódó költségeit. Fata László cafeteriaszakértő az albérlethez kapcsolódó adómentes lehetőségekről írt hírlevelében.

A vállalat az adómentes lakáscélú támogatással a lakás megvásárlásához, az ehhez kapcsolódó hitel törlesztéséhez nyújthat támogatást.
Emellett az "albérlet" költségeihez is kedvezőbben járulhat hozzá a munkáltató.

Munkásszállás - önálló szobával

Egyik fő változás lesz ezen a területen a munkásszállás meghatározásánál várható - hívja fel a figyelmet Fata László.

A munkásszállás olyan a munkáltató tulajdonában álló vagy általa bérelt szálláshely, lakás, amelyben olyan munkavállalók laknak, akiknek nincs lakóhelyük az adott településen. 2016-ban az adómentes támogatás feltétele az is, hogy lakóhelyiségenként egynél több személy lakjon a lakásban.

Nagy kényelmi változás, hogy 2017-ben már egy több lakóhelyiséggel rendelkező lakás akkor is lehet munkásszállás, ha szobánként egy személy lakik a lakásban.

Mobilitás célú albérlet

Amennyiben a legalább heti 36 órában foglalkoztatott munkavállaló állandó lakóhelye több mint 60 kilométerre van a munkahelytől vagy a tömegközlekedéssel való utazás meghaladja a 3 órát, akkor lehetőség nyílik jövőre, hogy a munkáltató beszálljon a munkavállaló albérletébe.
Ráadásul ez az adómentes juttatás akár a minimálbér 40 százalékáig is terjedhet a foglalkoztatás első két évében. Az ezt követő 2 évben a minimálbér 25 százaléka lehetne majd még egy évig 15 százalékáig terjedhetne.

Az adómentességhez szükséges, hogy a speciális feltételeket a munkáltató egy nyilatkozattal ellenőrizze - írja Fata László.

A juttatás teljes bemutatása és az új nyilatkozatminta is szerepelni fog a július végén megjelenő Cafeteria TREND magazinban.  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16CX-Ray elégedettségfelmérés online workshop A munkahelyi hatékonyság az elégedett kollégákkal kezdődik! Skálázható, szűrhető eredmények - tudd meg, munkatársaid szerint, mik a valóban égető problémák! Részletek Jegyek
  • 2023.02.23CX-Ray teljesítményértékelés online workshop Miért fontos a TÉR? Az egyértelmű egyéni és csapat célok és a folyamatos visszajelzés az elkötelezettséget és motivációt kiemelten meghatározó tényezők. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek