Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Autonómok: munkahelyek szűnhetnek meg a cafeteria megadóztatásával

images

Az MTI-nek az Autonóm Szakszervezetek elmondták: a megkérdezett munkaadók többsége úgy nyilatkozott, hogy megszüntetik a béren kívüli juttatásokat, ha azok teljes mértékben adókötelessé válnak. Így az intézkedés nem hozna többletbevételt az államnak - hívják fel a figyelmet. Sőt, úgy vélik, a munkahelyek megszűnése növelné az állami kiadásokat. Ez elfogadhatatlan az autonómok szerint, különös tekintettel arra, hogy a kormány a munkahelyek megtartását - nyilatkozatai szerint - kiemelten kezeli.

Emlékeztetnek rá: a meleg étkeztetési utalványok ma is csak havi 12 ezer forintig adómentesek, míg az üdülési csekkeknél az adómentes mérték a minimálbérrel egyezik meg, e fölött már ma is adóköteles a juttatás. Azt azonban elfogadhatónak tartja a szövetség, hogy korlátozzák az üdülési csekkek felhasználhatósági körét.

Veres János pénzügyminiszter korábban egy konferencián azt mondta: arra számítanak, hogy a munkáltatók által kifizetett juttatás teljes összege nem változik, a teher megoszlik majd a címzettek és a költségvetés között. Hozzátette: méltányos és mértéktartó változtatásra van szükség, de a jelenlegi rendszer igazságtalan.
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter