Megjelent: 13 éve

Az európai társadalom fele nyugdíjba vonul 2040-re

A társadalom elöregedése és a mobilitás hiánya már most is komoly gondokat okoz a munkaerőpiacon, ami a jövőben csak fokozódni fog - derül ki Hewitt Humán Tanácsadó Kft. és a HVG Kiadó közös munkája nyomán a Gazdálkodj okosan a tehetséggel című könyvhöz készült kutatásból.

images

images

2040-re a nyugdíjasok aránya Európában elérheti a 48 százalékot, ami a születések számának csökkenésére vezethető vissza - fejtette ki Tompa Nadja, a Hewitt Tanácsadó Kft. munkatársa az InfoRádióban.

Ráadásul az európaiak nem olyan mobilak, mint az amerikaiak, akik képesek akár egy másik államba is átköltözni, ha ott találnak maguknak munkát.

Magyarországon pedig még az európai átlaghoz képest is immobilak az emberek, mivel az ország határain belül sem mutatnak hajlandóságot a mobilitásra. Ennek az a következménye, hogy az egyik területen magas a munkanélküliség, míg az ország más részében a munkaerőhiány okoz problémát.

Info Rádió
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter