Megjelent: 10 éve

E-learninggel fejlesztenék üzleti készségeiket a pénzügyesek

Egyre több pénzügyi szakember választja az e-learning képzési módszert - derül ki az ACCA felméréséből. Az üzleti készségeit a megkérdezettek döntő többsége (97 százaléka) szeretné fejleszteni.

images

images

A világ legnagyobb pénzügyi és számviteli szakembereket tömörítő szakmai szervezete, az ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) legfrissebb felmérése szerint a pénzügyi szakma képzési igényeit komolyan befolyásolják a gazdasági és társadalmi folyamatok, tendenciák. A pénzügyi válság Közép- és Kelet-Európában erőteljesebben befolyásolja a tréningeket, mint a többi vizsgált régióban.

Az ACCA legújabb elemzése, az Útmutató munkaadóknak a pénzügyi képzések 2009-es irányvonalairól című kiadvány szerint a közösségi hálózatok elterjedése nagymértékben felgyorsította az e-learning iránti igényt. A tavalyi adatokhoz képest idén világszerte 11 százalékkal nőtt azoknak a száma, akik szakmai továbbképzési lehetőségként inkább az e-learninget választanák.

"Azt látjuk, hogy a közösségi hálózatok használata, beépülése a mindennapokba hatással van arra is, hogy az emberek milyen szakmai képzést választanak. A felmérés azt is megmutatta, hogy a netezők sokkal több időt töltenek közösségi oldalak látogatásával és blogolással, mint e-mailezéssel. Ez az arányeltolódás érződik a továbbképzések kiválasztásánál is" - mondja Simon King, az ACCA szakmai fejlesztési vezetője.

A tanulmány elkészítéséhez az ACCA ötezer tagját kérdezték meg, mely területen szeretnének leginkább fejlődni: a globális listán a kockázatkezelés és a pénzügyi igazgatás messze megelőzte a többit. Az üzleti képességek közül a válaszadók az elemzőképességet jelölték meg legfontosabbként.

Közép- és Kelet-Európában viszont a vállalati pénzügyek menedzselése, a pénzügyi igazgatás, a kockázatkezelés, a vezetői számvitel és a költségvetés-tervezés, valamint a pénzállomány kezelése azok a területek, amikre szignifikánsan nagyobb az igény. Ennek oka a világgazdaság térségre gyakorolt hatásában kereshető.

Az e-learning Közép- és Kelet-Európában is egyre népszerűbb, a világ más régióihoz képest a legfeltűnőbb különbség azonban az, hogy a közép- és kelet-európai válaszadók átlagosan sokkal kevésbé tudják, hogy hol és hogyan keressenek e-learning tanfolyamokat. A "Mi az akadálya annak, hogy e-learning tanfolyamon fejlessze tovább szakmai képességeit?" kérdésre a válaszadók 45 százaléka azt jelölte meg, hogy nem tudja, hol talál ilyen képzést, míg világviszonylatban csak a megkérdezettek 33 százaléka jelölte meg ezt a választ.

Az üzleti készségeit a megkérdezettek döntő többsége - 97 százalék - szeretné fejleszteni. Közép- és Kelet-Európában a válaszadók nagy része leginkább a tárgyalóképesség (37 százalék a mért 23 százalékos átlaghoz képest) és a konfliktuskezelés (31 százalék a globális 21 százalékhoz képest) területén fejlesztené magát. Ezek szerepelnek a régió top 5 listáján, ugyanakkor a globális ötös listába nem kerültek be. A face-to-face szemináriumok és a konferenciák is relatíve kevésbé népszerűek itt, mint a világ más tájain.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Egy hét alatt 37 ezren jelentkeztek elhelyezkedést segítő informatikai tanfolyamra

Egy hét alatt közel 37 ezren regisztráltak a munkavállalást segítő informatikai alapozó online tanfolyamra - közölte Schanda Tamás, az Innovációs... Teljes cikk

Mi lesz a támogatott vállalati képzésekkel?

Sokáig váratott magára a vállalati képzések Európai Uniós támogatása. Abban sokak véleménye egyezik, hogy a vállalatokon belüli képzések... Teljes cikk

Júliustól ingyenes a nyelvvizsga és a KRESZ-tanfolyam a kisgyermekes anyáknak

Július elsejétől a cseden, gyeden és gyesen lévő anyák is igénybe vehetik a nyelvvizsga-, a KRESZ-tanfolyam- és a KRESZ-vizsgadíj... Teljes cikk