Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 1 hónapja

Egyre nehezebben tudják megoldani a balatoni vállalkozók a munkaerőhiányt

Már nem csak szakács és felszolgáló, de szinte minden szezonra jellemző szakmában hatalmas a hiány – írja az atv.hu.

images

Van olyan vállalkozó, aki ki sem tud nyitni, míg olyanok is vannak, akik már kénytelenek voltak bezárni, mert a dolgozóikat elcsábította egy másik vendéglős.

Sokan ki sem nyitottak. Még a sokak által kedvelt badacsonyi büfésoron is egymást érik a bezárt borozók, vendéglők. Akadt, aki kénytelen volt engedni a színvonalból.

A vendéglátásban dolgozók közül nagyon sokan külföldön vállalnak munkát, de ők azt mondják, hogy ha megfelelő helyet találnak, akkor nyárra szívesen jönnek haza.

A szakemberek azt mondják, hogy ilyenkor ez a téma a szezon előtt évek óta mindig előkerül, de a helyzet messze nem olyan rossz, mint ahogy a hírek bemutatják..

„Kontraproduktív volt az előző éveknek a rémhírkeltése, egyre többen szeretnének a Balatonra jönni dolgozni. Egyre több a minőségi, jó hírű és jó nevű munkahely, ahol megfelelő körülményeket és megfelelő béreket kapnak az itt dolgozók” – állította az atv-nek a Tóth Balázs, a Balatoni Kör alelnöke.

A munkaerőhiány nem egyformán jelentkezik a különböző szinteken: a tapasztalat azt mutatja, hogy azok a helyek találnak jó munkaerőt, amelyek a minőségre helyezik a hangsúlyt.

atv.hu

Follow hrportal_hu on Twitter

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár