Megjelent: 8 éve

Értékvezérelt társadalomhoz merész, nagy képzelőerővel bíró vezetők kellenek

„Új típusú, közösségi vezetőket kell kinevelni, ‘akikben megvan a bátorság ahhoz, hogy a materializmusvezérelt társadalmat értékvezérelt társadalommá alakítsák” - mondta Dr. Ichak Adizes vezetéstudományi szakértő egy nemzetközi konferencián a közelmúltban.

A múlt pénteken megrendezett, szlovéniai menedzserképző iskola, az IEDC "Jövőteremtés" című nemzetközi konferenciáján 36 országból - Magyarországról is ---– több mint 450 gazdasági és politikai vezető, egyetemi oktató, egykori diák és az iskola pártolója vett részt - derül ki a lapunknak eljuttatott közleményből.

- Jelenleg túl sokat foglalkozunk a kompetenciával, a motivációval, és az akarattal, ugyanakkor nem jut elég figyelem az értékekre, az erkölcsre és az emberségre - mondta Edgar Schein professzor, akit a szervezetpszichológia tudomány egyik megteremtőjének tartanak.

- "A mohóságra és aggodalmaskodásra épített világunkban túlteng a rövid távú haszonelvűség, míg a merész, nagy képzelőerővel bíró vezetés, amely a következő nemzedéknek is kedvező intézkedéseket is képes megtenni, borzasztóan hiányzik - jelentette ki Kets de Vries, a vezetésfejlesztés tudomány nemzetközi hírű szaktekintélye és klinikai professzora.

A szlovéniai bledi székhelyű menedzserképző intézetet az elmúlt 25 évben irányító Danica Purg professzorasszony elmondta, hogy az IEDC derekasan kivette a részét a jövő üzleti világát jelenleg alakító vállalati vezetők képzéséből. - Az IEDC küldetése és feladata az, hogy előmozdítsa és ösztönözze az alkotóképességet és a felelősségvállalást, ezzel is elősegítve, hogy a vezetők sikereket érjenek el gyorsan változó világunkban" - emelte a professzorasszony. "Hozzátette: "a politikai, gazdasági és társadalmi környezetben jelenleg tapasztalható bizonytalanság és a gyors változások idején, pozitívan gondolkodó, kreatív és tetterős vezetőkre van szükség."

A konferencia számos előadója elmondta, hogy a társadalom sikeres jövője nagymértékben a vezetők folyamatos továbbképzésén, kreatív gondolkodásán és emberségén múlik. - "A 21. század otrombaságában olyan vezetőkre van szükség, akik nemcsak elemezni képesek és a tegnapi lehetőségek közül tudnak döntések hozni, hanem olyanokra akik (a nagy művészekhez hasonlóan) képesek látni és gondoskodni és választásra érdemes alternatívákat tudnak állítani - fejtette ki Nancy Adler professzorasszony, a kultúrák közötti menedzsment és nők vezetésben betöltött szerepével foglalkozó tudományok kiemelkedő szakértője a konferencia zárszavában.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter