Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Hiánypótló kiadvány a pénzügyi oktatási szakkönyv piacon

A Brokernet Csoport támogatásával és a BABIKSZI Kft. (Bankbiztosítási és Kockázatkezelési Szakoktató Intézet) kiadásában jelent meg a Pénzügyi tervezés című könyv, amely fontos információkkal szolgál a pénzügyi termékek vásárlóinak és a szolgáltatások közvetítőinek egyaránt. A napokban megjelenő második kiadás az eddigi online terjesztés mellett hamarosan könyváruházakban is elérhető lesz.

Magyarországon 2010-től jelentős demográfiai változások várhatóak, melyeknek a lakosságra gyakorolt hatásai csak hosszú távú pénzügyi tervezéssel küszöbölhetőek ki. Mindeközben a lakosság jelentős része nem rendelkezik átfogó ismeretekkel a pénzügyi piacokról, nincsenek maradéktalanul tisztában azokkal a lehetőségekkel és eszközökkel, amelyek segítségükre lehetnek hosszú távú pénzügyi céljaik elérésében.

A Pénzügyi tervezés könyv hasznos információkkal szolgál a pénzügyi termékek vásárlóinak a saját igényeinknek megfelelő, korszerűbb pénzügyi eszközök kiválasztásában.

"Annak ellenére, hogy az előző évben tovább folytatódott a lakosság megtakarításainak átrendeződése a modernebb befektetési formák felé, az európai uniós 20 százalékkal szemben hazánkban a megtakarítások 60 százaléka áll továbbra is "számlapénzben". Ez a potenciál óriási lehetőséget biztosít az ügyfeleknek, és a jól képzett tanácsadóknak egyaránt. A kínálati oldalon a lakosság megtakarítási céljait a pénzügyi szolgáltatók egyre több és árnyaltabb konstrukcióval próbálják kiszolgálni, miközben egyre több vásárló számára fontos, hogy befektetési-, biztosítási-, illetve hitelfelvételi ügyekben valódi szaktanácsadótól kapjon szakszerű, könnyen érthető és objektív segítséget" - fejtette ki Kutvölgyi Pál, a Brokernet Csoport társtulajdonos alelnöke.

"A Minősített Pénzügyi Tervezőket ügyfélközpontúságuk és kimagasló szaktudásuk világszerte a pénzügyi tanácsadó szakma csúcsára emeli" - mutatott rá a könyv szerzője, Luttenberger Zoltán.
Follow hrportal_hu on Twitter