kapubanner for mobile
Megjelent: 10 hónapja

Hogyan találjuk meg a számunkra legideálisabb búvárszivattyút?

Még javában tart a nyár, egyre érkeznek a hőséghullámok, amelyek bizony a kertünket is jócskán megviselik. Legszívesebben egész álló nap öntöznénk, ám akad sok város, ahol locsolási tilalmat vezettek be, hogy semmiféle fennakadás ne legyen a lakosság vízellátásában.

Hogyan találjuk meg a számunkra legideálisabb búvárszivattyút?
-

Persze ilyenkor is vannak áthidaló megoldások, így aki olyan szerencsés, hogy a kertjében fúrt kút van, az a kút vizét tökéletesen fel tudja használni arra, hogy segítsen a növényeinek túlélni a nyarat. Ehhez ugyan szükség lesz néhány eszközre, és itt természetesen nem a vödrökre gondolunk, hiszen vannak jóval kényelmesebb megoldások is már a piacon.

Milyen szivattyút válasszunk?

Ahhoz, hogy ki tudjuk nyerni a vizet a kútból, búvárszivattyú szükséges. Fontos hangsúlyozni, hogy nem mindegy, milyen típusú szivattyút rendelünk akár a Szivattyúvilág webshopjából is, ahol rendkívül széles választék vár ránk. A búvárszivattyú nem alkalmas a szennyvíz szivattyúzására, így oda egy teljesen más típusú termékre lesz szükség. Sőt, azt is érdemes észben tartani, hogy ez a fajta eszköz nem képes a lebegő szennyeződéseket továbbítani, arra a merülő szivattyú lesz az ideális választás.

Sőt, azt is érdemes megjegyezni, hogy a sima búvárszivattyú csak a fúrt kutak vizét képes felhozni, hűtőköpenyt kell akkor alkalmazni, amikor ásott kútból vagy tartályból szeretnénk vizet kinyerni. Ha azt gondoljuk viszont, hogy a búvár változatból csak egyféle van, akkor jobb, ha tovább mélyítjük az ismerteinket a témában.

Melyik búvárszivattyút vásároljuk meg?

Az csak egy dolog, hogy a búvárszivattyú készletben olcsóbban kapható. Persze nem elhanyagolható tényező ez sem, ám mégis akad még néhány technikai paraméter, amit szem előtt kell tartani a választásnál. Nézzük is, hogy mik ezek:

  • Figyelembe kell venni a kút maximális vízadását, mert ha az jóval kevesebb, mint amit a szivattyú kinyerni képes egységnyi idő alatt, akkor azzal csupán ártani tudunk. A szivattyú ugyanis tönkreteszi a kút szerkezetét, ami ahhoz vezet, hogy a víz behomokozódik. Így ha a kutunk percenkénti vízadása 20 literben korlátozódik, akkor felesleges, sőt káros a 100 liter munkaponti termék megvásárlása.
  • A vízszállítás után a nyomást sem lehet figyelmen kívül hagyni. Ekkor a szivattyú maximális emelését kell csak nézni, úgy lehet ugyanis kiszámolni a nyomás mértékét. Persze nem csupán magára az eszközre lesz szükség, így mindenképpen érdemes készletben vásárolni. Ezt a Szivattyúvilág webshopjában könnyedén meg is tehetjük.

A szakszerű segítség is közel van!

Lehet, hogy most úgy érezzük, hogy zsong a fejünk a rengeteg információtól, és azt sem tudjuk, hogy melyik terméket válasszuk. A fent említett webshopban is szakszerű segítség vár ránk, így nekünk csupán a kutunk paramétereit kell ismerni ahhoz, hogy helyes döntést hozhassunk!

 

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek