Megjelent: 9 hónapja

Hogyan lettem szakácsból Scrum Master?

Karrierváltás egy kék galléros dolgozó szempontjából. Sorozatunk első részében bemutatjuk Zsoltit, aki egyik napról a másikra lett munkanélküli tavaly tavasszal, a pandémia indulásakor, de vállalkozókedve, talpraesettsége és némi szerencse átsegítette a kezdeti nehézségeken. Két lépésben váltott, és most választott új szakmájában, junior Scrum Masterként dolgozik. Hogy mi kellett mindehhez? Konvertálható soft készségek és egy alapos, gyakorlat-orientált agilis képzés, amelyet időben végzett el ahhoz, hogy váltani tudjon. Így lett a valamikori szakácsból fehér galléros munkavállaló, megduplázva korábbi bérét és feljebb lépve a társadalmi ranglétrán.

Emlékszem arra a napra, amikor megkaptam a felmondásomat a hotelben, ahol addig szakácsként dolgoztam, közel 5 éven keresztül. 2020. március 16. volt, egy napsütéses tavaszi nap. Ez volt életem legszörnyűbb napja, mert álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyesmi megtörténhet velem, ráadásul 3 nap alatt, miután bejelentették a COVID miatti lezárásokat és törölnünk kellett a szobafoglalásokat. Nekem azért is esett nagyon rosszul mindez, mert nagyon szerettem ott dolgozni, ott képzeltem el a jövőmet, ez volt életem első munkahelye. Évről évre magasabb szintre léptem, és már épp esélyes volt, hogy hamarosan séf leszek. Ebből aztán nem lett semmi. Egyszerűen nem tudtam elhinni, hogy ez valóban megtörténik velem és nem csak egy rossz álom.

scrummaster

Azon járt az agyam, hogy most mihez kezdjek. Kollégáim nagy része ugyanígy járt, és vadabbnál vadabb ötleteket dobtunk be, hogy most akkor pizzafutárnak álljunk, hordjunk sírkövet vagy álljunk be az építkezésekre dolgozni. Bevallom, eléggé el voltam keseredve. Fater ugyan nyugtatgatott, hogy lesz ez még így se, de nem tudtam értékelni a humorát.

A Facebook csoportban, ahol sok vendéglátós kolléga van, ugyanez a teljes bénultság és tanácstalanság volt tapasztalható. Ilyen az, amikor kihúzzák az ember lába alól a talajt és jól arcra esik.

Ahogy szörföltem a neten és kattintgattam mindenféle álláshirdetésre, bejött egy hirdetés, Scrum Master képzést ajánlva. Azt se tudtam, hogy azt eszik-e vagy isszák. Őszintén szólva eléggé hidegen hagyott, csak a furcsa névre emlékeztem, és elméláztam, hogy ez meg micsoda.

Este barátom, Jocó bemutatta a baráti körünknek az új csaját. Jutka nagyon jó fej, és meglepve hallottam, hogy egy telco cégnél dolgozik, junior Scrum Masterként. Felnevettem, mert délután pont azon töprengtem, hogy milyen abszurd szakmák nőttek ki a földből, én legalábbis nem hallottam róla korábban. Kértem Jutkát, hogy magyarázza már el nekem, mit csinál, miből áll a munkája.

Kiderült, hogy egy termékfejlesztő csapattal dolgozik együtt, és azért felel, hogy legyen összhang az emberek között, mindenki ki tudja hozni magából a maximumot, legyenek meg a jó munkavégzés feltételei, és össze kell dolgozni a csapatnak, mert amúgy csúszás lehet és nem készül el időre és jó minőségben a munka.

scrummaster

Erre felkiáltottam, hogy na, gyerekek, akkor én eddig Scrum Master voltam, mert pont az volt a dolgom, hogy a kis csapatunkat összefogjam, mindenki tudta, hogy mi a dolga, egymás keze alá dolgoztunk és együtt örültünk, ha egy-egy rendezvényt nagyon jól sikerült megcsinálnunk. Sokszor én simítottam el az összetűzéseket az indulatosabb kollégák között, mindenki tudta, hogy az én hátamon fát lehet vágni és másokra is nyugtatólag hatok. A főnök is legtöbbször velem beszélte meg az elképzeléseit, és jó előre megterveztük a következő heti programokat és menüsort, hogy a csapatot fel tudjam rá készíteni és flottul menjen minden.

Amikor aztán megtudtam, hogy mennyit keres Jutka Scrum Masterként, azt mondtam, tudjátok mit? Megnézem én azt a hirdetést, hogy mennyi idő alatt és mennyiért lehet egy ilyen képzést elvégezni.

Rögtön be is írtam a keresőbe, hogy Scrum Master képzés, na erre egy csomó hirdetés előjött. Amikor megnéztem, hogy mennyibe kerülnek a 2 napos Scrum Master képzések több helyen, azt hittem, leesek a székről, több száz ezer forint volt a legtöbb képzés díja! Mégis, kinek szánják ezeket a tanfolyamokat? Ahogy nézegettem a Scrum Master hirdetéseket tovább, megláttam egy olyan ajánlatot, ami 100 ezer Ft alatt ajánl magánszemélyeknek informatikai átképzéseket. Ez a Scrum Master képzés 99 ezer Ft-ba került, ami önmagában ugyan nem kevés pénz, de azért mégis megfizethetőbb, mint a többi hasonló képzés, ráadásul a vizsgadíj is benne volt az árban. Úgy voltam vele, hogy  a végkielégítési pénzemből tudok rá szánni ennyit, és meglátjuk, hogy való-e ez nekem.

Felhívtam a képzőt, ahol egy nagyon kedves hölgy részletesen elmondta, hogy miről szól a képzés, mire számítsak.

Felajánlotta, hogy online, videokonferenciás képzést választhatok, ahol a csoporttal együtt tanulok, élőben, vagy választhatok videós e-learning képzést, ez utóbbi még olcsóbb, csak 89 ezer Ft. Mindkét oktatási formánál magyar nyelven megy a képzés, angol nyelvű támogató anyaggal, a vizsga is magyarul lesz, megtartva az angol szakkifejezéseket. Az angollal egyébként nincs gondom a gamer beágyazottságomnak köszönhetően, de mint mondta a hölgy, minden el van magyarázva a képzés során.

Azon töprengtem, hogy mégis, melyik lenne jobb nekem. Tudtam magamról, hogy a suliban, főleg az érettségire készülve, nekem több idő kellett arra, hogy megértsem az anyagot, és néha lemaradtam a többiek tempójától, ami elég stresszes volt. Belegondolva, hogy a videokonferenciás csoporttagok lehet, hogy sokkal rutinosabbak és gyorsabbak nálam, én meg csak kapkodhatom majd a fejem, arra gondoltam, azért az nagyobb biztonságot adna, ha a magam ritmusában haladhatnék a tanulással, és ezeket a videós oktatóanyagokat visszahallgathatnám akárhányszor. Így lesz időm felfogni, megemészteni, amit hallok. Az külön szimpatikus volt, hogy az e-learning agilis képzésekhez adtak egy 1 napos ingyenes workshopot, ahol a tananyagot videóra vevő oktatótól lehetett kérdezni, és a többi workshop résztvevővel konzultálni. Megtudtam azt is, hogy vizsgát kell majd tennem, a sikeresen letett vizsga nem évül el, és hogy az e-learning anyagokat is korlátlan ideig nézegethetem, hallgathatom. Ez azért meggyőző volt.

scrummaster

Így aztán némi hezitálás után belevágtam, és megrendeltem a www.agileexamcenter.com oldalon az e-learning Scrum Master képzést. Nagyon jó volt, hogy bankkártyával tudtam fizetni, rögtön megkaptam a számlát is pdf-ben, és azonnal be tudtam lépni az újonnan regisztrált fiókomba. Minden késlekedés  nélkül, rögtön hozzá is kezdhettem a videók feldolgozásához és a támogató tananyagok átnézéséhez. Kellett kis idő, míg ráhangolódtam, de 5 napra szétosztva az anyagot, kétszer visszahallgatva mindent és jegyzetelve, úgy döntöttem, megkísérlem a vizsgát. Feleletválasztós teszt volt, és korrekt kérdések. Csak azt kérdezték vissza, ami benne volt a tananyagban, és volt pár helyzetgyakorlatos szimuláció is, ami józan ésszel megoldható. Csak két választ rontottam. Ezt onnan tudom, hogy azonnal megkaptam e-mailben a pont eredményemet és az összes választ is a kérdésekre, jelölve a jó válaszaimat és a rosszakat is.

Ahogy kész lettem a vizsgával, és megtudtam, hogy sikerült, nagy meglepetésemre automatikusan le is generálta a rendszer a Scrum Master certificatemet pdf-ben, amit a fiókomból letölthettem, és Fater kinyomtatta nekem a munkahelyén. Még az is ott volt, hogy milyen papírra érdemes nyomtatni a certificate-t. Ami még nagyon jó, hogy ellenőrizhető a kiadott azonosító alapján, hogy az illető tényleg itt vizsgázott-e.

Meg kell, hogy mondjam, ilyen profi, automatikusan működő vizsgaközpontot én még nem láttam. Amikor vendéglátós érettségi után megcsináltam a 2 éves szakács, cukrász, felszolgáló képzést, na, ott mindent csak papíron kellett beadni. Még az üzletvezetőhelyettesi képzés, amit magamtól végeztem el, mert érdekel a vezetés, ott se volt online semmi.

Na de jöhet a kérdés, mire mentem ezzel a Scrum Master certificate-tel? Hát én bizony nagy bátran elküldtem az önéletrajzomat jó sok helyre, büszkén csatolva ezt a certificate-t is, és behívott pár cég interjúra. Volt köztük alapítvány, oktatócég és logisztikai is. Amin meglepődtem, hogy nem szórtak ki rögtön az interjúk elején, viszont mindenki nagyon kíváncsi volt rá, hogy mi motivált abban, hogy szakács létemre ilyen képzést végezzek el. A válaszom az volt, hogy igazából én eddig is ezt csináltam, csak épp nem tudtam, hogy így hívják!

  • 2022.05.26Connect Konferencia Egy szakmai fórum azoknak, akik a vállalaton belül a belső kommunikáció és kultúra fejlesztésért felelnek. Tartalom, csatorna, kultúra és engagement témában mutatja be jó gyakorlataikat és tapasztalatait 45 HR, kommunikációs és marketing vezető. Részletek Jegyek
  • 2022.05.27Lean Fórum – Digitális Transzformáció Konferencia A program kialakítás alatt. A képzésre jelentkezés a jegyek menüpont alatt, vagy a következő telefonszámon: 06-1-201-1237 Részletek Jegyek
  • 2022.05.30AmCham HR Dream Day – motiváció és megtartás Találkozzunk a Kopaszin, ahol a Gallup londoni partnere beszél a nemzetközi HR trendekről, a legelismertebb hazai szakértőkkel együtt gondolkodunk motivációról, megtartásról, produktivitásról és adatvezérelt HR megoldásokról. Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Plusz juttatással tehet egyszerre a bérplafon és a bérfeszültség ellen

A Beck and Partners fejvadász cég ügyfélkörében a HR-es döntéshozók két fő problémát jeleznek folyamatosan: hogy nem tudnak lépést tartani az... Teljes cikk

Milyen munkavállalókra van ma szüksége egy cégnek? Mire fókuszáljon a HR?

A címben megfogalmazott kérdésre többnyire hasonló válaszok érkeznek: motivált, ügyfél-centrikus, rugalmas, ésszerűen és önállóan dolgozni... Teljes cikk

12 hibrid wellbeing ötlet az év minden hónapjára

Az utóbbi évek megpróbáltatásai hatására a munkahelyi jóllétre most minden eddiginél nagyobb figyelem összpontosul. A hibrid állapothoz már... Teljes cikk