Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 1 éve

Igazi mesterekké váltak a diákok a 47. Danubius Tanulóversenyen

21 diák célozta meg a legjobbnak járó elismerést a 47. Danubius Tanulóversenyen, ahol a vállalat szállodáiban gyakorlatot teljesítő szakács, cukrász és pincér tanulók mérték össze kreativitásukat, szakmai felkészültségüket a Hotel Hungaria City Centerben.

Az értékelő vacsorán a szürke harcsafilé és a sertésoldalas kapott főszerepet, és a bisztró jellegű sajttortát is többféle kivitelezésben láthattuk.
A Danubius szállodáiban és a Gundel Étteremben gyakorlatukat töltő diákokat tanulófelügyelők készítették fel a hagyománynak számító versenyre, így szakemberek mentorálása mellett álmodták meg és tökéletesítették a fogásokat, a dísztortákat és a tányérdesszerteket, az árukosárban korábban megjelölt alapanyagok felhasználásával.
A verseny első részében a tételhúzáskor arról az elméleti tudásukról adtak számot a tanulók, amely a későbbi szakvizsgájukon is a kötelező ismeretanyag részét képezi. Ezután következett a gyakorlati megvalósítás és megmérettetés.
A zsűri mindvégig elismerő szavakkal és építő jellegű kritikákkal egyaránt illette a versenyzőket, a végeredmény pedig az általuk adott pontszámok és a hétfő esti vacsoravendégek visszajelzései alapján született meg:




Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Véget értek az emelt szintű szóbeli vizsgák, kezdődnek a középszintűek

A középszintű szóbeli érettségi vizsgákat június 17. és 28. között, az érettségit szervező középiskolákban és a kormányhivatalokban tartják... Teljes cikk

Megszűnik a magántanulói státusz

Az EMMI bejelentése szerint alaposan átalakítják a magántanulói rendszert Magyarországon. Megszűnik a magántanulói státusz, helyette egyéni... Teljes cikk

Meghosszabbított határidővel lehet sorrendet módosítani az e-felvételiben

Az Oktatási Hivatal (OH) két nappal, július 12-ig meghosszabbítja a felsőoktatási felvételi dokumentumfeltöltési és egyszeri sorrendmódosítási... Teljes cikk