kapubanner for mobile
Megjelent: 5 éve

Így keressünk gyorsan új állást Miskolcon

Ha szükségünk van egy új állásra Miskolcon, akkor pár dolgot meg kell tennünk érte. Természetesen nem fog az ölünkbe hullani az álmaink munkája, azért bizony tennünk kell. De azért vannak bizonyos tippek, trükkök, sőt aranyszabályok is, amit érdemes betartani, ha álláskeresésre adjuk a fejünket. Lássuk is, hogy hogyan tudunk a lehető leggyorsabban és legkönnyebben életünk ezen periódusán túl lenni.

images

Így keressünk gyorsan új állást Miskolcon

Gyorsan új állást Miskolcon? Csak pár kattintás!

A mai online világban már minden pár kattintásra van tőlünk. Nem kell elmennünk még csak a munkaügyi központba sem, ha a legújabb munkák után érdeklődünk. Ma már vannak kifejezetten olyan állásportálok, melyek nagyban segítik a keresésünket. Miskolcon ilyen például a miskolcallas.hu karrieroldal.

Ahogy a nevéből is láthatjuk, a helyi munkákra specializálódott oldalról van szó. Könnyű megtalálni és megjegyezni a nevét is. Érdemes akár naponta is böngészni, ha még nem találtuk meg, amit kerestünk.

Jelentkezhetünk közvetlen a kiszemelt céghez is

Ha elég ambiciózus terveink vannak, és kellően eltökéltek vagyunk, akkor előfordulhat, hogy már van is kiszemelt álommunkánk. Legyen az egy konkrét pozíció vagy csak maga a cég, ahol szeretnénk látni magunkat mint munkavállaló. Vannak olyan cégkultúrák már Magyarországon is, aminek sokan szeretnének a részesei lenni.

Ha van ilyen, akkor nyugodtan keressük fel őket azzal, hogy szeretnénk náluk dolgozni, és ajánljuk magunkat mint kiváló munkaerőt. Persze ehhez kell egy kiváló önéletrajz, és nem árt egy jó ajánlólevél, meg egy motivációs levél is. De higgyük el, vannak cégek, ahol igen is értékelni fogják, hogy akár úgy is jelentkeztünk hozzájuk, hogy nincs üres pozíciójuk.

Az agilitás, a rámenősség, a magabiztosság sok HR-es és cégvezető szívét meg tudja dobogtatni. Ha ilyenek vagyunk, akkor használjuk is ezt a képességünket a céljaink eléréséhez!

Ha már jelentkezés: önéletrajz?

Az önéletrajzunkra mindig szükségünk lesz, ha állást keresünk. Épp ezért érdemes időről időre frissíteni a benne foglaltakat: a nyelvismeretünket, a végzettségeinket, a tapasztalatainkat meg végképp!

De ne csak egy felsorolást kapjon tőlünk a munkáltató! Ennek a dokumentumnak egy kész marketinganyagnak kell lennie! A célja az, hogy felkeltse az érdeklődést, hogy eladjon minket, hogy legalább a személyes állásinterjúig eljuttasson bennünket.

Tegyük egyedivé: szabjuk a megpályázott pozícióra! Használjuk az álláspályázat leírásának szavait (mint például a skilleket) az önéletrajzunkban is. Persze ne füllentsünk semmiről, valótlant ne állítsunk, de igen is lássák, ha mi vagyunk a pozícióra a legalkalmasabbak.

Home office? Távmunka?

Bár itt most főleg a miskolci állásokról volt eddig szó, nem feltétlenül kell a városhatáron belül maradnunk. Ma már számos olyan nyitott pozíció vár minket a cégeknél, melyeket akár home office-ban vagy távmunkában is el lehet végezni.

Persze ez nem minden típusú munka esetén megoldható, gondoljunk csak a fizikai tevékenységekre. De irodai munkát keresve, ne vessük el ezt a lehetőséget!

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Évi 70 millió forintos fizetésért keresnek háziorvost

Évi 150 ezer fontért, azaz mintegy 70 millió forintért keresnek az Egyesült Királyság legtávolabbi, legeldugottabb szigeteinek háziorvosi... Teljes cikk

Ittasan dolgozó buszsofőr ellen mondták ki az ítéletet

Nem jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt az Egri Járásbíróság egy ittasan dolgozó buszsofőrt Egerben - közölte a Heves... Teljes cikk

Autószerelő drogdíler ellen emeltek vádat, aki műhelyében árulta a kábítószert

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal... Teljes cikk