Megjelent: 5 hónapja

Így teljesít a Facebook 2020-ban a toborzásoknál

Egyre népszerűbbek szolgáltatásaink mellé kiegészítő lehetőségként, és önálló szolgáltatásként is igényelhető Facebook toborzásmarketing kampányaink. Az elmúlt években a közösségi oldal felfutása mellett sok kritika is érte a platformot, sokan megkérdőjelezik a toborzásban betöltött szerepét, mások szerint már nem éri meg hirdetni a platformon.

Lássuk, mit mutatnak 2020-ban a számok és a tapasztalatok.

A közösségi média erejét talán már nem kell bemutatni, és a munkaerő-toborzásban való létjogosultsága is megkérdőjelezhetetlen. Azonban sok ügyfelünk még mindig kétkedve tekint erre a lehetőségre, vagy a korábbi rossz tapasztalatai miatt ódzkodik itt hirdetni.

A Facebook szakmai célokra való. Felhasználása sokkal többről szól, és sokkal mélyebb lehetőségeket rejt, mint azt elsőre gondolnánk. Toborzásmarketing hirdetésekre specializálódott csapatunk több mint 5 éve használja a Facebook hirdetéseket toborzásra, a legfrissebb marketing tudást ötvözik a HR szakmai ismeretekkel, így érnek el folyamatos sikereket. Nem gyakorlott kezekben a kudarcélmény szinte borítékolható.


Konkrét adatokat, számokat hoztunk Önnek az elmúlt hónapokból, melyet dedikált toborzásmarketing csapatunk elért.

Facebook kampányok szellemi pozícióknál: 


Szellemi pozícióknál a célunk, hogy a kampányok segítségével a weboldalunkra irányítsuk az érdeklődőket az adott álláshirdetésre, majd a rendszerünkbe jelentkeztessük be a jelölteket, ahonnan továbbítjuk őket ügyfeleink számára, akár előszűrve is.
Elért célközönség mérete: 40-100.000 fő, pozíciótól függően.

Konkrét példa:

Vidéki ügyfélszolgálatos pozíciónál 10 nap alatt 51.000 főt ért el a kampány, 1.000 fő elolvasta a hirdetést a weboldalon, és több mint 200-an jelentkeztek.

Facebook kampányok fizikai pozíciónál:


Fizikai pozíciók esetében az érdeklődőket nem irányítjuk át a Facebookról, hanem az oldalon belül létrehozott űrlap kitöltésével tudják megpályázni a pozíciót a nagyobb hatékonyság érdekében.

Konkrét példa:

Vidéki gyártócég raktáros pozícióját hirdettük 10 napig. 65.000 főt ért el a kampány, és 90 jelentkezőt hozott ügyfelünknek.

Kampányaink minden esetben cégre szabottak, egyedi hangnemet, szövegezést, arculatot alakítunk ki az eredmények maximalizálása érdekében.

Önt is érdekli ez a lehetőség? Kérjen személyre szabott ajánlatot:
https://bap.hu/toborzasmarketing/

"A korábban igénybe vett szolgáltatás során 3 hét alatt érkezett 5-10 önéletrajz, még Budapesten is. Szemben a több száz jelentkezéssel, ami rövidebb idő alatt tőletek befutott. A közös munka sokkal-sokkal hatékonyabb, mint az eddigi toborzásaink. Gyors, hatékony és ár/érték arányban kiváló. A felhasznált tapasztalataitoknak köszönhetően az szerepel a hirdetésben ami szükséges, csak kulcs adatok vannak benne - emiatt ennyire sikeres szerintem." Duzmáth Tünde, Bau-Systeme 93 Kft.
  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
  • 2021.03.092 Napos Scrum Master Képzés, Élő videokonferenciás A Scrum Master az agilis transzformációk kulcsembere. Olyan Servant Leader szerepkört takar, amelyben a fejlesztő csapatok segítőjeként, mentoraként a jó hangulatú, eredményes munkavégzés megteremtéséért felel e szakember és módszertani szakértőként segíti a projekt munka előrehaladását, jó minőségben, határidőre történő teljesítését. Képezd át magad Scrum Masterré! Részletek Jegyek
  • 2021.03.11 Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE (live) Képzésünkön fél napban a LinkedIn, fél napban pedig a Facebook toborzási praktikáiról tanulhat. Délelőtt kitérünk a LinkedIn személyes profil szerepére, a vállalati oldal fontos elemeire, a karrieroldalra, oldal analitikákra, továbbá megtanulhatja, hogyan kell felépíteni a kapcsolati hálót, és hogy hogyan érdemes a tartalmakat előállítani. Facebook témánkban szó lesz a hiteles és hatékony kommunikálásra alkalmas Facebook oldalról és a kampánykezelés előtti lépésekről. Mindezt interaktív, gyakorlatias módon, egyéni kérdések megválaszolásával bonyolítjuk le. Részletek Jegyek
  • 2021.04.01A sikeres interjúztatás Képzésünk fő célja, hogy a résztvevők képesek legyenek a szervezetükhöz legjobban illeszkedő, a munkakörben legjobban teljesítő munkatárs kiválasztására. A képzési napon szó lesz -az interjú felépítéséről, -szituációs gyakorlatról, -az információk rögzítéséről, -döntéshozatali csapdákról, -továbbá a kiválasztás további eszközeiről sablonokkal színesítve. Lehetőséget adunk továbbá a saját területüket érintő kérdések átbeszélésére is. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter