Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 6 hónapja

Integrált HR megoldást szeretne? Kerüljön ki a papírkáoszból.

Ahogy a cégek növekednek a HR-esek feje fölött átcsapnak a hullámok, ha nincs segítségükre a munkájukat támogató megfelelő rendszer. A BCS Business Consulting Services Kft. integrált HR megoldásokat kínál felhőben és azon kívül is. HR területen az SAP legnagyobb, és tavalyi legjobb magyarországi partnereként.

bcsA BCS húszéves közös múlttal rendelkező, összeszokott csapattal dolgozó cég, amely a legnagyobb HR tanácsadói bázissal rendelkezik a magyarországi SAP partnerek közül. A felhő megoldásokon kívül többek között teljeskörű SAP bérszámfejtéssel, üzleti tanácsadással is foglalkoznak, valamint pénzintézeti megoldásokat és alkalmazásfejlesztést is kínálnak szolgáltatásaik között.

Success Factors olyan felhő alapú megoldást jelent a szervezeteknek, amely akár modulonként építhető fel, a HR stratégiai (toborzás, beléptetés recruitment, onboarding, képzés, teljesítménymenedzsment, kompenzáció és karrierfejlesztés) és hagyományos funkcióit egyaránt lefedi. Sőt olyan hibrid struktúra is létrehozható vele, amelyben a hagyományos HR funkciók - mint például a bérszámfejtés, amelyet a cégek nem szívesen visznek a felhőbe, - on premise használhatók, míg a stratégiai HR funkciókat támogató alkalmazások a felhőbe kerülnek, vázolta fel Tass Zoltán, a BCS ügyvezető igazgatója.
Tass ZoltánTass Zoltán, ügyvezető igazgató, partner

A számos területen jelenlévő munkaerőhiány komoly kihívást jelent a cégeknek, különösen Nyugat-Magyarországon, ahonnan jelentős mértékű az elvándorlás a szomszédos Ausztriába. Így amikor egy 2000 főt foglalkoztató szombathelyi cég teljes toborzási folyamata munkaerő adatbázisa megfrissült az SAP Success Factors toborzási moduljának köszönhetően, amelynek teljes bevezetési folyamatát a BCS támogatta, az komoly eredményt és sikert jelentett, mondta el Lipták Emőke senior tanácsadó.

Áttehetőbbé, követhetőbbé váltak a folyamatok a vállalatnál. A vezetők információigénye sokkal egyszerűbben kielégíthetővé vált, hiszen a rendszerből kinyerhető adatok rendszeres, valós idejű riportolásra is lehetőséget adnak. Mind a HR munkatársak számára, mind pályázói élmény szempontjából jelentős fejlődést ért el a cég, korábbi gyakorlatához képest.

success factors


A Success Factors olyan felhő alapú megoldást jelent a szervezeteknek, amely akár modulonként építhető fel, a HR stratégiai (recruitment, onboarding, képzés, teljesítménymenedzsment, kompenzáció és karrierfejlesztés) és hagyományos funkcióit egyaránt lefedi. Sőt olyan hibrid struktúra is létrehozható vele, amelyben a hagyományos HR funkciók, mint például a bérszámfejtés, amelyet a cégek nem szívesen visznek a felhőbe, on premise használhatók, míg a stratégiai HR támogató alkalmazások a felhőbe kerülnek, vázolta fel Tass Zoltán, a BCS ügyvezető igazgatója.

Ha másik 1000 cégnél jól működik, miért ne lenne jó nekem is?

A felhő alkalmazás olyan best practice-eket legjobb gyakorlatot hoz magával, ahol a folyamatok jól definiáltak, úgy nevezett „dobozos megoldásokkal” működnekik. Nem lehet a végletekig egyedi igényekre szabni és egyénileg fejleszteni, mint egy saját rendszert. Ez azonban bár elsőre hátránynak tűnik, valójában előnyt jelent, hiszen a legjobban optimalizált megoldásokat építették be az eszközbe.

Lipták EmőkeA felhasználó bizonyos szintig kész folyamatokat kap, amelyeket alkalmazhat a gyakorlatban. Ha ezeket az adott kereteket elfogadják a HR-es munkatársak és a vezetőség, akkor a projekt sikeres lesz.

Egy új rendszer átállítása bevezetése mindig komoly elhatározást igényel az azt megvalósító vállalat részéről erőforrások szempontjából és anyagilag egyaránt. A Success Factors esetén lehetőség van az egyes komponensek önálló bevezetésére, azonban nem kell az egész rendszert rögtön átállítani, hanem igény szerint lépésenként, részenként is megvalósítható, bevezethető, ráadásul integrálható a korábban meglévő rendszerekkel.
Ha ezeket az adott kereteket elfogadják a HR-es munkatársak és a vezetőség, akkor a projekt sikeres lesz.

A HR sok helyen még a digitalizáció elején tart, viszont a rendkívül gyors piaci változások, mozgások, a technológiai fejlődés miatt egyre nagyobb az igény az átlátható, egyszerűsített folyamatokra. Azok a cégek járnak jól, akik felismerik, hogy a felhő alapú megoldásokkal hatékonyan támogathatják saját folyamataikat, hangsúlyozta Tass Zoltán. A rendszer nem csak hogy alkalmazkodni képes a változásokhoz, hanem hozza magával azokat, hiszen a SuccessFactors rendszer fejlesztéseknélnél az SAP az ügyfelek igényeit is figyelembe veszi. A BCS Business Consulting Services pedig teljesen országspecifikus applikációkat is fejleszt a HR rendszer kiteljesítésére, így például elkészült már a felhőben a cafeteria nyilatkoztatásra alkalmas applikáció, és továbbiak fejlesztését tervezi a cég.

Ráadásul A SuccessFactors rendszer fenntartható és környezettudatos is a folyamatot biztosít, hiszen valamennyi megoldás teljesen papírmentes működési modellt feltételez: a keletkező dokumentumokat egyáltalán nem nyomtatják ki, a rendszerben tárolhatók, a kapcsolódó jóváhagyási folyamatok workflow megoldásokkal támogatottak. hatók.

A bevezetéshez nincs szükség hardware-re, szerverszobára, adatbáziskezelőre, mentő szoftverre, vírusirtóra, vagy éppen operációs rendszerre, a tanácsadási költségek is alacsonyabb. Nem egyszeri nagy befektetésre van szükség, hanem havi licenszdíjat fizet a felhasználó, amelyért cserébe teljes támogatást is kap a bevezetéshez.

A BCS tavaly egy 26 ezer fős bevezetést is levezényelt Magyarországon. A húszéves tapasztalattal, összeszokott csapattal dolgozó cég rendelkezik a legnagyobb HR tanácsadói bázissal a magyarországi SAP partnerek közül. A felhő megoldásokon kívül többek között teljeskörű SAP bérszámfejtéssel, üzleti tanácsadással is foglalkoznak, valamint pénzintézeti megoldásokat és alkalmazásfejlesztést is kínálnak szolgáltatásaik között.
Follow hrportal_hu on Twitter

Játék és motiváció egy helyen

Összehoznád a kollégákat egy csapatépítésre? Esetleg úgy érzed, jót tenne az irodai összhangnak egy közös tréning? Vagy éppen új kolléga csatlakozása van kilátásban? Ha Te sem a konzerv megoldások híve vagy, mutatjuk a legjobb programot, hogy kiszabaduljatok a hétköznapokból.tovább..

  További cikkek
  Sztrájkolnak a közalkalmazottak és a vasúti dolgozók Franciaországban

  A közszolgáltatások színvonalának és kivételezett helyzetük megtartásáért sztrájkolnak csütörtökön a közalkalmazottak és a vasúti dolgozók... Teljes cikk

  Oroszországban csökkent a munkanélküliség februárban

  Az orosz statisztikai hivatal azt közölte, hogy 5 százalék volt a munkanélküliség a múlt hónapban a januári 5,2 és a decemberi 5,1 százalék után - írja az MTI. Teljes cikk

  Feszültség az olcsó ukrán munkaerő miatt

  A Napi.hu oldalt megkereste sárvári Flex-üzem egyik dolgozója, aki szerint a gyárba tavaly óta több száz ukrán vendégmunkás érkezett, emiatt pedig... Teljes cikk

  Négy évtizedes mélyponton a brit munkanélküliség, lassul a reálbérek csökkenése

  Több mint négy évtizede nem mért mélypontra süllyedt a munkanélküliség Nagy-Britanniában. A brit statisztikai hivatal (ONS) szerdai adatismertetése... Teljes cikk

  Új marketing igazgató érkezik a Central Médiacsoporthoz

  2018 márciusától Dr. Baráth Andrea látja el a cégcsoport marketing igazgatói feladatait, aki a Procter&Gamble-tól érkezik a Central Médiacsoporthoz -... Teljes cikk

  Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár